Nuri Şahin yeni bir maceraya başlıyor: Dünya devi Nuri Şahin'e yabancı değil! Nuri, Borussia Dortmund'a...

Nuri Şahin Antalyaspor'dan ayrıldı. Şahin, Bundesliga devi Borussia Dortmund'a transfer olmaya yakın. Genç çalıştırıcı, Sarı-Siyahlılara katılmak için her an Dortmund yolcusu olabilir.

Nuri Şahin, Borussia Dortmund ile anlaşarak Bundesliga'nın ikinci yarısında yardımcı antrenörlük yapacak. Bu dönemde pro lisans eğitimini tamamlamayı hedefleyen Şahin, lisans aldıktan sonra 4 yıl boyunca Borussia Dortmund'un teknik direktörlüğünü üstlenecek.

Nuri Şahin, Antalyaspor ile olan sözleşmesindeki birikmiş alacaklarını bırakarak ayrılma kararı aldı. Ayrıca transferin gerçekleşmesi için Antalyaspor'a belirli bir miktar ödeme de yapılacak.

NURİ ESKİ YUVASINA...

Nuri Şahin'in kariyeri futbolculuk dönemiyle de öne çıkıyor. Borussia Dortmund forması altında 274 maça çıkan Nuri Şahin, 26 gol atıp 49 asist yaparak önemli bir performans sergilemişti. Antrenörlük kariyerinde de adından söz ettiren Şahin, Antalyaspor'da çıktığı 92 maçın 38'ini galibiyetle tamamlarken, 23 beraberlik ve 31 mağlubiyet yaşadı.

TERZİC DE AYNI FORMÜLLE GELMİŞTİ

Bu transfer aynı zamanda Dortmund için tanıdık bir stratejiyi yansıtıyor. Edin Terzic gibi, önce yardımcı antrenör olarak göreve başlaması beklenen Şahin, daha sonra teknik direktörlük pozisyonuna yükselecek. Dortmund yönetimi, Terzic ile devam kararı alırken, Şahin'in geleceği için de benzer bir planı uygulamaya koymuş görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri