Ofsayt kuralına devrim: Gol sayısı artacak!

FIFA Futbol Gelişim Sorumlusu Arsene Wenger'in ortaya attığı ofsayt kuralındaki devrim niteliğindeki yenilik, futbolda önemli bir değişime işaret ediyor.

IFAB, bu yönde somut adımlar atmaya başladı ve gelecek sezon kural kitapçığına bu yeniliği işlemeyi hedefliyor.

Yapılan çalışmalar, ofsayt kuralındaki değişikliğin, futbolun daha adil ve etkili bir şekilde oynanmasını sağlayabileceğini gösteriyor. Özellikle, en ilerideki hücum oyuncusunun tüm vücudunun rakibinin önünde olması durumunda ofsayt çalınacak uygulamanın getirilmesi, mevcut sisteme kıyasla daha net bir kriter sunuyor.

Bu yeni kuralın test edildiği İtalya'daki U18 maçlarında olumlu sonuçlar alınması, uygulamanın etkili olduğunu gösteriyor. IFAB bu konuda daha ileri araştırmalar yapacak ve yeni kuralın mevcut ofsayt kararlarının sayısını önemli ölçüde azaltıp azaltmayacağını test edecek.

Güncel ofsayt kuralında, en ileri hücum oyuncusunun kaleye, rakip savunma oyuncusundan daha yakın olmaması gerekiyor. Ancak, yeni kurala göre, hücum oyuncusunun sadece küçük bir kısmı bile rakip savunmayla aynı hizada olsa dahi ofsayt kararı çıkmayacak. Bu değişiklik, yarı otomatik ofsayt sisteminin çalışma prensibini de etkileyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri