Okan Buruk'tan derbi öncesi önemli açıklama

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gaziantep FK karşılaşmasının ardından açıklamalarda bulundu. Buruk, takımının performansını değerlendirirken, Fenerbahçe derbisine de hazırlıklı olduklarını vurguladı.

Galatasaray'ın Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup ettiği maç sonrasında konuşan Okan Buruk, takımının liderliği ele geçirme hedefine değindi. "Kazanarak liderliği ele geçirmek, puan kaybetmeyen tek takım olmak ve oynadığımız oyunu devam ettirmek istiyorduk," diyen Buruk, oyuncularının istekli performansından memnun olduğunu ifade etti. Rizespor maçındaki gibi istekli oynadıklarını belirten teknik adam, üretkenlik açısından daha iyi bir performans sergilediklerini söyledi.

"HÜCUMDA SEÇENEKLERİMİZ AZDI"

Okan Buruk, ikinci yarıda takımın temposunun düştüğünü belirtirken, hücum hattında sınırlı seçeneklerinin olduğuna değindi. "Ofansif bölgede çok fazla seçeneğimiz yoktu. Yusuf Demir'i bu rol için kullandık, ama ana kadrodan oyuna sokabileceğimiz oyuncu çeşitliliği azdı" diyerek, kadro derinliği konusundaki sıkıntılarını dile getirdi.

"FENERBAHÇE MAÇI ÖNCESİ ÇOK KRİTİKTİ"

Okan Buruk, Fenerbahçe derbisi öncesi Gaziantep FK galibiyetinin önemine dikkat çekerek, "5'te 5 ile gidiyoruz. Fenerbahçe maçını kazanmak için sahada olacağız," dedi. Derbinin takım için kritik bir eşik olduğunu vurgulayan Buruk, bu galibiyetin psikolojik açıdan da önemli olduğunu belirtti.

"YUNUS AKGÜN'E GÜVENİYORUZ"

Galatasaray’ın genç oyuncusu Yunus Akgün'ün attığı golün ardından, üzerindeki baskıyı kırdığına dikkat çeken Okan Buruk, "Yunus Akgün'ün ve Barış Alper Yılmaz'ın performansından memnunum. Yunus’a güveniyoruz, ona inanıyoruz. İnşallah formunu daha da yukarılara taşıyacak," diyerek genç oyuncusuna olan güvenini dile getirdi.

"DERBİDE KAZANMAK İÇİN OYNAYACAĞIZ"

Fenerbahçe ile oynanacak derbi öncesi beklentilerini paylaşan Buruk, "Kavgasız, dövüşsüz ve futbol kalitesinin yüksek olduğu bir derbi olsun. Hakem performansı konuşulmasın. İki takım da kazanmaya çıkacak," dedi. Geçmiş derbi performanslarına atıfta bulunan Buruk, "Son iki senede 3-0 kazandık ve 0-0 berabere kaldık. Yine kazanmak için gideceğiz. Sakin kalmalıyız ve provokasyonlara uymamalıyız," ifadelerini kullandı (HABER7)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri