Olimpiyatlarda Türk sporcuların performansları ve günün programı: Boksta Hatice ve Esra kazandı, güreş heyecanı başlıyor

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bugün gerçekleştirilen müsabakalarda çok sayıda Türk yarışmacı mücadele etti. İşte Team Türkiye'nin 4 Ağustos’ta yaptıkları ve Team Türkiye'nin 5 Ağustos programı.

Olimpiyatlarda 4 Ağustos’ta çok sayıda sporcumuz mücadele etti ve başarılı sonuçlar elde etti.

HATİCE AKBAŞ FİNALDE, ESRA YILDIZ KAHRAMAN MADALYAYI GARANTİLEDİ

Milli boksörümüz Hatice Akbaş, kadınlar 54 kg yarı finalinde Güney Kore'den Aeji Im'i 3-2 yenerek finale yükseldi. Hatice, şampiyonluk maçında 8 Ağustos Perşembe günü TSİ 23.51'de Çinli Yuan Chang'le mücadele edecek.

Boksta kadınlarda bir diğer iyi haber de 57 kilo çeyrek final müsabakalarında geldi. North Paris Arena'da yapılan karşılaşmada milli boksör Esra Yıldız Kahraman, Brezilyalı rakibi Jucielen Cerqueira Romeu'yu 4-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi ve olimpiyat madalyasını garantiledi. Esra Yıldız Kahraman, 7 Ağustos Çarşamba TSİ 22.30'da Tayvanlı boksör Lin Yu Ting ile final için ringe çıkacak.

KUZEY REKOR KIRDI, OLİMPİYAT BEŞİNCİSİ OLDU

16 yaşındaki Kuzey Tunçelli, olimpiyat tarihimizdeki ilk yüzme finalinde harika bir performans sergiledi. Dünya rekoru kırılan 1500 metre serbestte madalya yarışı veren Kuzey, 14:41.22'lik derecesiyle kariyer en iyisini yaptı ve olimpiyat 5'incisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Kuzey, aynı zamanda kendisine ait olan Dünya Gençler rekorunu da kırmış oldu.

Filenin Sultanları grupta son maçında İtalya karşısında etkili olamadı ve 3-0 ile salondan mağlup ayrıldı. Bu mağlubiyetle Filenin Sultanlarının çeyrek finaldeki rakibi Çin oldu. Çin maçı 6 Ağustos saat 10’da. Galip gelirsek yarı finalde rakibimiz Sırbistan- İtalya eşleşmesinin galibi olacak.

Milli cimnastikçimiz Adem Asil, Fransa'nın Başkenti Paris'te düzenlenen artistik cimnastik halka aleti finalinde 14.966 puanla 5'inci sırada yer aldı.

Atletizmde kadınlar yüksek atlamada Türkiye’yi 2012’den sonraki ilk finale çıkartan Buse Savaşkan finalde 1.91’i geçemedi ve 1.86 ile Olimpiyat 10. oldu.

OKÇULUKTA YÜREK BURKAN VEDA

2024 Paris Olimpiyatları'nda okçuluk branşında mücadele eden Mete Gazoz, bireysel klasik yay çeyrek finalinde Güney Koreli okçu Kim Woo-Jin ile karşılaştı. Mete Gazoz rakibine 6-4 yenilerek elendi. Ulaş Berkim Tümer ise ABD'li Brady Ellison’a son 16 turunda yenildi. Üst tura çıkan iki isim finale kadar devam etti. Kim Woo-Jin, Ulaş Tümer’i eleyen ABD'li Brady Ellison’ı finalde yendi ve altın madalyaya ulaştı.

Atıcılıkta Sena Can kadınlar Sket elemelerinde 125 atışta 110 isabetle olimpiyat 17. oldu.

YELKENDE MÜSABAKALAR SÜRÜYOR

Bugün yapılan yelken yarışlarının ardından, Türk sporcuların performansları ve sıralamaları belli oldu.

Ecem Güzel: ILCA 6 kategorisinde yarışan Ecem Güzel, 15. sırada yer alarak mücadelesini sürdürüyor.

Derin Atakan: Formula Kite kategorisinde yarışan Derin Atakan, 17. sırada yer aldı.

Deniz Çınar ve Lara Nalbantoğlu: 470 Karışık Takım kategorisinde yarışan ikili, 17. sırada yarışlarına devam ediyor.

Alican Kaynar ve Beste Kaynakçı: Nacra 17 Karışık Takım kategorisinde yarışan takım, 19. sırada yer aldı.

Yiğit Yalçın Çıtak: ILCA 7 kategorisinde yarışan Yiğit Yalçın Çıtak, 23. sırada mücadele ediyor.

Türk sporcular, zorlu rakiplerine karşı başarılı performans sergileyerek sıralamalarını iyileştirmek için çaba göstermeye devam ediyor.

5 AĞUSTOS 2024 PROGRAMI

5 Ağustos’ta Atletizm, Yelken, Güreş ve Artistik Cimnastik kategorilerinde 12 sporcumuz yarışacak.

ERSU ŞAŞMA VE FERHAT ARICAN MADALYA İÇİN YARIŞACAK

Atletizmde Ersu Şaşma, Erkekler sırıkla atlama finalinde saat 20’de Artistik Cimnastik kategorisinde de Ferhat Arıcan, erkekler paralel bar finalinde saat 12.45’te madalya için yarışacak.

Atletizm’de saat 11.05’ten itibaren Berke Akçam ve Yasmani Copello Escobar final için yarışacak. İki isim de 400 metre engellide yarışacak.

Yelkende Ecem Güzel, Derin Atakan, Deniz Çınar ve Lara Nalbantoğlu ve Alican Kaynar ve Beste Kaynakçı çifti ile Yiğit Yalçın Çıtak’ın mücadeleleri sürecek. Yiğit Yalçın Çıtak’ın mücadelesi saat 15.40’ta; Deniz Çınar ve Lara Nalbantoğlu’nun mücadelesi ise 18.05’te başlayacak. Diğer mücadeleler ise saat 13’ten itibaren olacak.

GÜREŞTE 3 SPORCUMUZ SAHNE ALACAK

Güreşte grekoromen stil 60 KG’de Enes Başar, 130 KG’de ise Muhammed Hamza Bakır yarışacak. Kadınlar 68 KG’de ise Buse Tosun Çavuşoğlu üst tura çıkmak için mücadele edecek. Üç sporcumuzun müsabakaları da saat 16 itibariyle gerçekleştirilecek.

İŞTE GÜNÜN PROGRAMI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri