Olimpiyatlarda Türk sporcuların performansları ve günün programı: Boksta üçte üç yaptık, Judo ve okçulukta hedef madalya

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bugün gerçekleştirilen müsabakalarda çok sayıda Türk yarışmacı mücadele etti. İşte Team Türkiye'nin 1 Ağustos’ta yaptıkları ve Team Türkiye'nin 2 Ağustos programı.

Olimpiyatlarda 1 Ağustos’ta çok sayıda sporcumuz mücadele etti ve başarılı sonuçlar elde etti.

Atletizm 20 KM yürüyüş ile başladı. Erkeklerde Salih Korkmaz, beklentilerin üstüne çıkamadı ve 1:29.05'lik derecesiyle 45. sırada yer aldı. Kadınlarda da Meryem Korkmaz 1:38.06'lık derecesiyle 40. sırada yer aldı.

FİLENİN SULTANLARI İKİDE İKİ YAPTI

Filenin Sultanları ise olimpiyatlardaki ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti’ni geriye düşmesine rağmen 21-25, 25-18, 25-22 ve 25-15 ile 3-1 ile geçti ve çeyrek finali garantiledi. Sultanlar gruptaki son maçında İtalya ile 4 Ağustos Pazar günü saat 10.00'da karşılaşacak.

ÜÇ KADIN BOKSÖRÜMÜZ ŞOV YAPARAK TURLADI, HATİCE MADALYAYI GARANTİLEDİ

Milli boksörlerimiz önemli başarılara imza attı. Kadınlar 66kg'da son olimpiyat şampiyonu Busenaz Sürmeneli, Polonya'dan Aneta Rygielska'yı 4-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Sürmeneli'nin çeyrek final mücadelesi 3 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek.

Kadınlar 50kg'da da Buse Naz Çakıroğlu da büyük bir başarı göstererek Meksikalı rakibi Fatima Herrera'yı 5-0 mağlup etti ve çeyrek finale adını yazdırdı. Çakıroğlu'nun çeyrek final maçı da 3 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

Diğer bir milli boksörümüz Hatice Akbaş, kadınlar 54kg çeyrek finalinde Moğolistan'dan Enkhjargal Munguntsetseg'i 5-0 yenerek yarı finale yükseldi. Akbaş, yarı finale çıkarak madalyayı garantilemiş oldu. Final mücadelesi ise 4 Ağustos Pazar günü yapılacak.

3 OKÇUMUZDAN İKİSİ YOLA DEVAM EDİYOR

Erkekler bireysel okçulukta milli sporcumuz Ulaş Berkim Tümer, ilk turda Meksikalı Carlos Rojas'ı 6-4 mağlup ederek son 32 turuna yükseldi. Tümer, son 32 turunda Hollandalı Steve Wijler'ı 6-2 yenerek son 16 turuna adını yazdırdı. Ulaş Berkim Tümer, finalde son olimpiyat şampiyonumuz Mete Gazoz ile karşılaşma hayalini ifade etti.

Ulaş, son 16 turunda Muhammed Abdullah Yıldırmış'ı 6-2 yenerek üst tura çıkan ABD’li Brady Ellison ile karşılaşacak. Erkekler bireyselde son 16 turu ve devamındaki tüm turlar 4 Ağustos Pazar günü yapılacak.

Kadınlar bireysel okçulukta ise 17 yaşındaki milli okçumuz Elif Berra Gökkır, ilk turda Malezyalı Nurul Azreena Fazil'i 6-0 yenerek son 32 turuna yükseldi. Gökkır, son 32 turunda İranlı Mobina Fallah'ı da 6-0 mağlup ederek son 16 turuna geçti. Elif Berra Gökkır, son 16 turunda Japonya’dan Satsuki Noda ile karşılaşacak. Kadınlar bireyselde son 16 turu ve devamındaki tüm turlar 3 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 200 metre bireysel serbestte Berke Saka ve Kadınlar 4x200 metre serbest bayrak takımımız yarıştı. Ecem Dönmez, Ela Naz Özdemir, Gizem Güvenç ve Zehra Duru Bilgin'in yer aldığı Bayrak takımımız, 8:05.15'lik derecesiyle serisinde 8. ve genel sıralamada 16. olarak oyunlara veda etti.

Erkekler 200 metre bireysel karışıkta ise milli yüzücümüz Berke Saka, serisini 2:01.99'luk derecesiyle 4. sırada tamamlarken, genel sıralamada 17. sırayı aldı. Saka, 16 kişinin katıldığı final için birinci yedek olarak beklese de finalde yarışma fırsatı bulamadı. Türk yüzücülerimiz, performanslarıyla Olimpiyat Oyunları'nda önemli deneyimler kazandı.

3 YELKENCİMİZİN PERFORMANSLARI NASILDI?

23 yaşındaki yelkencimiz Yiğit Yalçın Çıtak, ILCA 7 kategorisinde ilk günün yarışlarını 18. ve 13. sırada tamamladı. Genel klasmanda 43 sporcu arasında 15. sırada bulunan Çıtak’ın mücadelesi iki yarışla daha devam edecek. ILCA 7'de toplam 10 yarış sonunda ilk 10'da yer alan sporcular madalya yarışına katılma hakkı kazanacak.

19 yaşındaki genç yelkencimiz Merve Vatan, kadınlar IQ Foil (rüzgar sörfü) kategorisinde bugün üç yarış yaptı. Günlerdir yarışan Vatan, on ikinci yarışı 14., on üçüncü yarışı 21. ve on dördüncü yarışı 18. sırada tamamladı. Ancak, sürekli değişen hava koşulları nedeniyle 20 yarış olarak planlanan müsabaka 14. yarış sonunda tamamlandı. Genel sıralamada 18. olan Merve Vatan’ın olimpiyat mücadelesi sona erdi. 19 yaşındaki Merve, ilk olimpiyat deneyiminde önemli bir tecrübe kazandı ve olimpiyat 18. oldu.

29 yaşındaki Ecem Güzel, ILCA 6 kategorisinde ilk yarışını 9. sırada tamamladı. İkinci yarış ise olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. 43 sporcunun yarıştığı ILCA 6'da, toplam 10 yarış sonunda ilk 10'da yer alan sporcular madalya yarışına katılma hakkı kazanacak. İkinci olimpiyatında mücadele eden Ecem Güzel, 2020 Tokyo Olimpiyatlarında Olimpiyat 20. olmuştu.

2 AĞUSTOS PROGRAMI

2 Ağustos’ta 15 Türk sporcumuz yarışacak. Atıcılık, Judo, Atletizm, Kürek, Okçuluk, Yelken ve Boks kategorisinde yarışacak sporcularımızdan ilk olarak sahneye Yusuf Dikeç ile birlikte atıcılık dalında ilk madalyamızı getiren Şevval İlayda Tarhan çıkacak ve Kadınlar 25m Ateşli Tabanca Elemeleri yavaş atış kategorisinde saat 10’da yarışacak.

JUDODA 2 SPORCUMUZ MADALYA İÇİN MÜCADELE EDECEK

Saat 11’den itibaren başlayacak Judo mücadelelerinde Kadınlar +78 kiloda Kayra Özdemir son 16 turunda erkekler +100 kiloda İbrahim Tataroğlu son 32 turunda mücadeleye başlayacak. Judoda diğer turlar ve madalyalar bugün sahibini bulacak.

Saat 12.05 itibariyle de son olimpiyat şampiyonumuz ve erkekler takım mücadelesinde bronz madalya getiren Mete Gazoz- Elif Berra Gökkır ikilisi karışık takım mücadelesinde madalya yarışı verecek.

Atletizmde de Buse Savaşkan ve Tuğba Danışmaz elemelerde yarışacak ve final mücadelesi verecek.

İşte günün programı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri