Olimpiyat'ta madalya sıralamasında fiyasko

Paris Olimpiyatları'na katılan sporcularımız ülkeye altın madalyasız dönerek uzun zaman sonra ülkemize bir ilk yaşattı.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Paris Olimpiyatları tamamlanırken ülkemizde aldığımız sonuçların ardından buruk bir sevinç var. Madalya alan sporcularımızla gururlanırken, favori olduğumuz alanlarda bile altın madalya gelmemesi moralleri bozdu.

8 madalya ile kapattığımız oyunlarda 3 gümüş 5 bronz madalya aldık. Güreş gibi ata sporu dediğimiz kategorilerde bile altın gelmezken atıcılık gibi ilk madalyaları aldığımız sporlar umut oldu.

Madalya sıralamasında 64.sırada kalmamız ise bir başka eleştiri unsuru. Üstümüzde yer alan ülkeler arasında savaştaki Ukrayna başta olmak üzere, sporcularının buraya zorla şartlarla geldiği Afrika ve Asya ülkeleri bulunuyor.

Özbekistan, İran, Ukrayna, Küba, Bahreyn, Tayvan, Filipinler, Endonezya, Tayland, Botswana, Saint Lucia, Uganda, Dominik Cumhuriyeti, Guetemala, Dominika, Pakistan gibi ülkeler altın madalyalı ve üstümüzde tamamlayan ülkelerden bazıları.

Son olarak 1984 Los Angeles'ta altın madalya alamayan ekibimiz 40 sene sonra mutsuz bir ilk yaşattılar. Grekoromen'de de 36 yıl sonra benzer bir tablo ile karşı karşıya kaldık.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri