Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda Türk sporcuların performansları: İlk madalya geldi, atıcılıkta madalya kesin! 4 boksör ringte

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bugün gerçekleştirilen müsabakalarda çok sayıda Türk yarışmacı mücadele etti. İşte Team Türkiye'nin 29 Temmuz'da yaptıkları ve Team Türkiye'nin 30 Temmuz programı.

DERLEYEN: YASİN ŞAHİN

FİLENİN SULTANLARI GERİ DÖNDÜ, 2 PUANI ALDI

Paris 2024 Olimpiyatlarında heyecan dolu bir gün geride kaldı. Filenin Sultanları, C grubundaki ilk maçında Hollanda karşısında ilk 2 seti kaybetse de maçı 3-2 kazanmayı başardı ve 2 puanı elde ederek İtalya’nın ardından ikinci sıraya yükseldi. Filenin Sultanları 1 Ağustos Perşembe saat 10’da Dominik Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

ATICILIKTA YUSUF DİKEÇ- ŞEVVAL İLAYDA TARHAN MADALYAYI GARANTİLEDİ

Atıcılıkta 10 metre havalı tabanca karışık takım elemelerinde olimpiyatların ilk madalyasını garantiledik. Saat 10.15'te başlayan eleme aşamasında Yusuf Dikeç- Şevval İlayda Tarhan ikilisi harika bir performans sergiledi ve 582 puanla 1. olarak finale yükseldi ve madalyayı garantiledi. Aynı kategoride İsmail Keleş ve Şimal Yılmaz ise 569 puanla olimpiyat 15'incisi oldu.

Yusuf Dikeç- Şevval İlayda Tarhan, altın madalya için Sırbistan ile bugün saat 10.45'te karşı karşıya gelecek.

Atıcılıkta Erkekler Trap elemesinde Oğuzhan Tüzün, elemelerinin ilk gününde 75 atışta 73 isabet kaydetti ve 10. sırada yer aldı. Elemeler, bugün 10.45 itibariyle devam edecek. 50 atış daha yapılacak olan günün ardından ilk 6 sırayı alan sporcular, finale kalacak.

2024 PARİS OLİMPİYATLARINDA İLK MADALYA OKÇULUKTAN GELDİ

Okçuluk Erkekler Takım Müsabakalarında 25 yaşındaki Mete Gazoz, 20 yaşındaki Muhammed Abdullah Yıldırmış ve 22 yaşındaki Ulaş Berkim Tümer’den oluşan takım ilk olarak Kolombiya’yı 5-4 geçti. Ardından çeyrek finalde Hindistan’ı 6-2 yenen erkek takımımız yarı finalde Fransa’ya milimetrelerle 5-4 yenildi ve bronz madalya yarışmasında Çin’i 6-2 mağlup ederek olimpiyatlardaki ilk madalyamızı elde ettik.

MİLLİ ESKRİMCİ NİSANUR ERBİL 1 NUMARALI SERİ BAŞINA YENİLDİ

Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli eskrimcimiz Nisanur Erbil, seri başı olarak ilk turu maç yapmadan geçti. Son 32 turunda ABD'li Magda Skarbonkiewicz'i 15-11 yenerek son 16 turuna yükseldi. Çeyrek finale çıkmak için ev sahibi Fransa'dan 1 numaralı seri başı Sara Balzer ile karşılaşan Nisanur, rakibine 15-5 yenildi. Maç sonunda gözyaşlarına hakim olamayan milli sporcu, gelecek için iddialı konuştu ve daha büyük başarılara imza atmayı hedeflediğini belirtti.

KUZEY TUNÇELLİ'DEN TÜRKİYE REKORU, HEDEF 1500

Yüzme branşında erkekler 800 metre serbest stil elemesinde 2007 doğumlu Kuzey Tunçelli harika bir performans sergiledi. Kendi serisinde ikinci olan Kuzey Tunçelli genel sıralamada ise Türkiye rekoru olan 7.47.29'luk derecesiyle olimpiyat 11.’si oldu. İlk 8’e giremediği için finali kalamayan 16 yaşındaki Kuzey ana branşı 1500 metre serbestte 3 Ağustos'ta mücadele edecek.

Milli yelkenci Merve Vatan, IQ Foil kategorisinde ilk yarışını 20., ikinci yarışını ise 23. sırada tamamladı. 30 Temmuz'da da çok sayıda Milli sporcumuz Olimpiyatlarda ter dökecek.

ATICILIKTA MADALYANIN RENGİ BUGÜN BELLİ OLACAK

Atıcılık kadınlar trap elemede 23 yaşındaki Rümeysa Pelin Kaya, Erkekler Trap elemesinde ise Oğuzhan Tüzün saat 10’da sahne alacak.

Atıcılıkta 10 metre havalı tabanca karışık takım elemelerini lider tamamlayan ve madalyayı garantileyen Yusuf Dikeç- Şevval İlayda Tarhan ikilisi altın madalya için Sırbistan ile bugün saat 10.45'te karşı karşıya gelecek.

Badminton’ da Türkiye'nin tek olimpik sporcusu olan Neslihan Yiğit Arın, gruptaki ikinci maçında saat 10.20’de Peru'dan Ines Lucia Castillo ile karşılaşacak.

Kürekte repesaj serisinde ikinci olarak çeyrek finale yükselen Elis Özbay kadınlar tek çiftede yarı finale yükselmek için saat 11’de mücadele edecek.

Judoda saat 11’den itibaren başlayacak müsabakalarda 31 yaşındaki Vedat Albayrak 81 kilogramda 1. tur maçıyla sahneye çıkacak. Vedat 2016 Olimpiyatlarda 2. Turda, 2020 olimpiyatlarında 1. Turda mağlup olmuştu.

DÖRT BOKSÖRÜMÜZ SAHNE ALACAK

Boksta 27 yaşındaki Esra Yıldız Kahraman 57 kilogramda son 32 turunda 29 yaşındaki Malili Marine Fatoumatta Colette Camara ile saat 14.24’te karşılaşacak.

Boksta heyecan saat 18 itibariyle de kadınlar 54 kilogramda son 16 turu karşılaşması ile sürecek. Temsilcimiz Hatice Akbaş ilk olimpiyat maçında Büyük Britanyalı Charley Davison'ı 3-2 yenmişti. Ankara doğumlu 23 yaşındaki boksörümüz 30 yaşındaki Avustralyalı Tiana Echegaray’ı geçmeye çalışacak.

Boksta saat 21’de Samet Gümüş, 51 kiloda son 16 turunda Kazak rakibi Saken Bibossinov’u yenerek çeyrek finale yükselme mücadelesi verecek.

Saat 22’de ise 80 kilogramda son 16 turunda 22 yaşındaki Kaan Aykutsun son 2 olimpiyat şampiyonu Kübalı Arlen López Cardona ile karşılaşacak.

Yelkende ilk iki yarışı geride kalan Merve Vatan saat 14.33’ten itibaren 3. 4. 5. 6. ve 7.yarışmalarını yapacak.

METE GAZOZ BİREYSELDE DE MADALYA PEŞİNDE

Son olimpiyat şampiyonu Mete Gazoz, okçulukta takım mücadelesinin ardından bireyselde de madalya için sahne alacak. Sıralama turlarında 676 puan elde ederek 8. olan Mete Gazoz olimpiyatlarda ilk maçında son 32 turunda Şilili Andres Felipe Gallardo Ferrada ile karşılaşacak. Mete’nin bu mücadelesi 18.58’de başlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri