Paris 2024'te Esra Yıldız Kahraman'dan bronz madalya geldi: Hatice Akbaş, H. Kübra İlgin ve Hakan Reçber madalya için sahnede

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda bugün gerçekleştirilen müsabakalarda çok sayıda Türk yarışmacı mücadele etti. İşte Team Türkiye'nin 7 Ağustos’ta yaptıkları ve Team Türkiye'nin 8 Ağustos programı.

BOKSTA MADALYA BRONZ OLDU

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, kadınlar 57 kg yarı finalinde Tayvanlı Yu Ting Lin'e 5-0 mağlup oldu ve final dışında kalarak bronz madalya kazandı. Bu madalya turnuvadaki 3. bronz olmak üzere dördüncü madalyayı aldı.

ATLETİMZDE MİLLİLERDEN FİNAL GELMEDİ

Atletizm, boks, güreş, yelken ve Tekvandoda 8 sporcu yarıştı. Atletizmde Ayşe Tekdal- Mazlum Demir ikilisi maraton yürüyüş karışık takımda yarıştı. 25 takımın mücadele ettiği müsabakada millilerimiz 3:14.53'lük dereceyle oyunları 23'üncü sırada tamamladı.

Atletizmde ayrıca kadınlar cirit atmada Eda Tuğsuz 55.30m'lik derecesiyle yarı finalde 31. sırada yer aldı ve elendi. Erkekler yüksek atlamada 2.24’ü geçemeyen Alperen Acet, 2.20 ile finale gidememiş oldu.

Atletizmde akşam seansında ise milli atletlerimiz Berke Akçam ve Necati Er, 400m engel ve 3 adım atlama müsabakalarında finale kalma başarısı gösteremediler. Berke Akçam, 49.12 ile serisinde sonuncu olurken Necati Er, tek isabetli atlayış yapabildiği seride 13.65 ile 32. oldu ve finale kalamadı.

GÜREŞTE DÜNYA 1 NUMARAMIZ İLK TURDA ELENDİ

Olimpiyat Oyunları'nda milli güreşçimiz dünya 1 numarası Ali Cengiz, grekoromen stil 87kg son 16 turunda Polonya'dan Arkadiusz Marcin Kulynycz'e 5-3 mağlup oldu. Ali Cengiz’in rakibi Kulynycz elenince repesaj şansı kalmadı.

Bir diğer milli güreşçimiz Zeynep Yetgil ise kadınlar 53kg son 32 turunda Hindistan'dan Antim Panghal'ı 10-0 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale yükselse de çeyrek finalde Almanya'dan Annika Wendle'a 5-0 öndeyken tuşla mağlup oldu ve rakibi finale kalamayınca turnuvaya veda eti.

Taekwondo’da kadınlar 49kg çeyrek finalinde Çin'den Quing Guo'ya 2-0 mağlup olan Merve Dinçel Kavurat, rakibi finale kalınca repesajı Olimpik Mülteci Takımı'ndan Dina Pouryounes Langeroudi'yi 2-0 yenerek geçti ve bronz madalya için Hırvatistan'dan Lena Stojkovic'e 2-0 yenilerek olimpiyat beşincisi oldu ve madalya şansını yitirdi.

MİLLİ YELKENCİ DERİN ATAKAN, FORMULA KİTE YARIŞLARINDA 16. OLDU

Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar Formula Kite kategorisinde mücadele eden milli yelkencimiz Derin Atakan’ın yarışları, olumsuz hava koşulları nedeniyle tamamlanamadı. Programda yer alan 20 yarışın sadece 6'sı yapılabildi. Sürekli tekrarlayan olumsuz koşullar nedeniyle yarışlar durduruldu. Derin Atakan, bu sonuçla oyunları 16. sırada tamamladı.

8 AĞUSTOS PROGRAMI

Filenin Sultanları final için İtalya'ya rakip olurken atletizmde kadınlar gülle atma elemelerinde Emel Dereli, Erkekler 68 kilo taekwondo'da Hakan Reçber , kadınlar 49 kiloda Hatice Kübra İlgin madalya şansını kovalacak. Saat 23.51'de ise boksörümüz Hatice Akbaş, Yuan Chang'ı geçmeye çalışacak.

İŞTE GÜNÜN PROGRAMI

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri