Paris 2024'te Türk sporcuların performansları: Hatice Akbaş boksta gümüş madalya aldı, Tekvando ve halterde madalya kaçtı

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda gerçekleştirilen müsabakalarda çok sayıda Türk yarışmacı mücadele etti. İşte Team Türkiye'nin 8 Ağustos’ta yaptıkları ve Team Türkiye'nin 9 Ağustos programı.

HATİCE AKBAŞ'TAN GÜMÜŞ MADALYA

2001 doğumlu Hatice Akbaş, Paris 2024 Olimpiyatlarında Boksta kadınlar 54 kilogramda Çinli rakibine 5-0 yenilerek gümüş madalya kazandı.

Filenin Sultanları yarı final maçında İtalya’ya 3-0 yenildi. Kadın voleybol milli takımımız bu mağlubiyetin ardından ABD’ye 3-2 yenilen Brezilya ile cumartesi günü bronz madalya mücadelesi verecek.

Halterde Askisporlu Muhammed Furkan Özbek, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda toplamda 341 kilogram kaldırdı ve olimpiyat beşincisi olarak tarihi bir başarıya imza attı.

TEKVANDODA BAŞARISIZ GÜN

Olimpiyat Oyunları'nda erkekler 68 kilogramda milli taekwondocumuz Hakan Reçber, son 16 turunda Burkina Faso'dan Ibrahim Maiga'yı 11-4 ve 16-15 raund sonuçlarıyla 2-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Ürdün'den Zaid Kareem'e 2-0 mağlup olan Hakan, Ürdünlünün finale yükselmesi sonrası repesaj hakkı elde etti ve bu karşılaşmada Brezilya'dan Edival Pontes'e 2-1 mağlup olarak oyunlara veda etti.

Tekvandoda bir başka temsilcimiz Hatice Kübra İlgün mücadele etti. Hatice, kadınlar 57kg son 16 turunda Güney Kore'den Yujin Kim'e 2-0 mağlup oldu ve finale yükselen Kim sayesinde repesaja çıkmayı başardı. Hatice, Kanada'dan Skylar Park’a mağlup olarak madalya şansını kaybetti ve olimpiyatlara veda etti.

MODERN PENTATLONDA İLK GÜN SONA ERDİ

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda modern pentatlon mücadelesi, eskrim sıralama turuyla başladı. Ülkemizi bu branşta temsil eden ilk erkek sporcu olan Buğra Ünal, 35 karşılaşmada 20 tuş yaparak 225 puanla 7. sırada yer alarak ilk bölümü tamamladı.

Milli sporcumuz İlke Özyüksel Mihrioğlu ise 16 tuş ve 205 puanla eskrim sıralama turunu 24. sırada bitirdi.

Buğra Ünal bugün, madalyanın favorilerinden biri olan İlke Özyüksel Mihrioğlu ise yarın, binicilik, eskrim bonus raundu, yüzme ve koşu-atış bölümlerinden oluşan yarı finalde mücadele edecek. İlke’nin ana dalı olmayan eskrimde gösterdiği başarı 2020 Tokyo Olimpiyatlarının önünde. İlke Özyüksel o olimpiyatı beşinci tamamlamıştı.

Atletizmde dün yarışan tek sporcumuz Emel Dereli oldu. Kadınlar cirit atmada üç hakkı sonunda en yüksek 17.02 atmayı başaran Emel, serisinde 24. oldu ve final hakkı elde edemedi.

9 AĞUSTOS PROGRAMI

Paris 2024 olimpiyatlarında boks, güreş, modern pentatlon ve yüzmede 6 sporcumuz sahne alacak. Kadınlar 50 kilogramda Buse Naz Çakıroğlu finalde Çinli Yu Wu'yu yenerek altın madalya mücadelesi verecek.

Kuzey Tunçelli ve Emir Batur Albayrak, açık su maraton 10 kilometrede sahne alacak. Bu mücadele 8.30'da başlayacak. Güreşte ise saat 12.30 itibariyle serbest stil 125 kilogramda Taha Akgül ve kadınlar 62 kilogramda Nesrin Baş güreşecek. Modern pentatlon'da Buğra Ünal final için mücadele edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri