PFDK ceza yağdırdı: 2 teknik direktör bir futbolcuya men, Ankaragücü ve Başkan İsmail Mert'e ceza

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) internet sitesinden yapılan açıklamada PFDK'nın çeşitli kulüp ve kişilere yönelik kararları duyuruldu.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun ve Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan’a birer resmi müsabakadan men cezası verdi. Adana Demirspor'un golcüsü Mario Balotelli ise üç resmi maçtan men cezası aldı.

MKE Ankaragücü, resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlar nedeniyle 200 bin TL para cezası alırken, Başkan İsmail Mert Fırat'a da 50 bin TL para cezası ve 11 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

12 Mayıs 2024 tarihinde oynanan Fatih Karagümrük-Galatasaray maçında, Fatih Karagümrük Kulübü'ne çim saha sorumlusunun stadyum denetimi ile müsabaka organizasyon toplantısına katılmamasından dolayı 112 bin TL para cezası verildi. Ayrıca, aynı müsabakada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 650 bin TL para cezası kesildi ve belirli tribünlerdeki seyircilerin bir sonraki ev sahibi oldukları müsabakaya girişleri engellendi.

Galatasaray, aynı maçta taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 112 bin TL para cezası aldı. Ayrıca, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 560 bin TL ceza verildi ve bazı tribünlerdeki taraftarların bir sonraki misafir kulüp oldukları müsabakaya girişleri engellendi. Merdiven boşluklarının boş bırakılmamasından dolayı da Galatasaray'a 240 bin TL para cezası kesildi.

Adana Demirspor'un oyuncusu Mario Balotelli, Gaziantep Futbol Kulübü ile oynanan maçta rakip takım oyuncusuna yönelik şiddetli hareketi nedeniyle üç maç men ve 39 bin TL para cezası aldı. Gaziantep FK ise saha olayları ve çirkin tezahürat nedeniyle toplamda 252 bin TL ceza aldı ve bazı tribünlerdeki taraftarların bir sonraki misafir oldukları müsabakaya girişleri engellendi.

Sivasspor, Başakşehir ile oynanan maçta çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle belirli tribünlerdeki seyircilerin bir sonraki ev sahibi oldukları müsabakaya girişleri engellendi. Sivasspor Kulübü, hakem ve diğer müsabaka görevlileri hakkında yapılan açıklamalar nedeniyle 200 bin TL para cezası aldı. Kulüp idarecisi Gökhan Karagöl, çeşitli ihlaller nedeniyle toplamda 500 bin TL para cezası ve üç ay hak mahrumiyeti cezası aldı. Teknik Direktör Bülent Uygun ise sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle bir maç men ve 39 binTL para cezası aldı. Sivasspor oyuncusu İbrahim Akdağ, rakip takım mensubuna yönelik hakareti nedeniyle bir maç men ve 19 bin 500 TL para cezası aldı.

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, Sivasspor maçında sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle bir maç men ve 39 bin TL para cezası aldı.

Beşiktaş, Alanyaspor ile oynanan maçta taraftarlarının çirkin ve kötü tezahüratları nedeniyle 620 bin TL ceza aldı ve belirli tribünlerdeki taraftarların bir sonraki misafir kulüp oldukları müsabakaya girişleri engellendi. Saha olayları nedeniyle de 112 bin TL para cezası kesildi.

Hatayspor, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle 27.000 TL para cezası aldı.

Pendikspor, Çaykur Rizespor maçında taraftarlarının saha olayları nedeniyle 112.000 TL para cezası aldı. Çaykur Rizespor görevlisi Mustafa Demirci, akredite olmadığı alanda bulunması ve sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle ihtar ve 15 gün hak mahrumiyeti cezaları aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri