Portekiz’in göstere göstere gelen gözyaşları

Avrupa Futbol Şampiyonası’nın çeyrek finalinde Portekiz gözyaşlarıyla veda etti. 0-0 biten Fransa maçında penaltılara giden maçta elenen Portekizli oyuncular maç sonu büyük üzüntü yaşadı.

ÖZEL HABER - YASİN ŞAHİN

Portekiz bu turnuvada Türkiye maçı hariç net bir oyun ortaya koyamadı ve hep kıl payı sonuçlarla üst tura çıktı. Gürcistan’ın onları 2-0 yenmesi bile uyarı olmadı. Slovenya’yı penaltılarla kaleci mucizesi ile geçtiler. O maçta başlamıştı Ronaldo ağlamaya ama galibiyet bir müddet dindirmişti o gözyaşlarını.

2016’da şampiyon olan takım belki de son güzel günlerin son müjdecileriydi Portekiz adına. Daha sonra hiçbir şey iyi gitmedi. 2018 Dünya Kupası’nda Son 16’da elendiler, 2022’de Çeyrek Final’de!

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da aynı yol izlendi. 2020’de Son 16, şimdi Çeyrek Final!

Dünya Kupası’nda Fernando Santos belki de sorunu gördü ancak büyük bir baskı altında çözmeye çalıştığı soruna net bir müdahalede bulunamadı. Santos’un gördüğü şey, “bu takım Ronaldo’ya fazlasıyla bağımlıydı” Bunu çözmek istedi. Ronaldo’yu yedek bıraktığında maç önünde seromoniyi çekmesi gereken tüm foto muhabirler yedek kulübesi önünde toplanmış “yedek Ronaldo” fotoğrafı çekmek için seferber olmuştu.

O turnuvada yaşanan kısmi başarısızlık Santos’un koltuğuna mal oldu. Yerine gelen Martinez de bu senaryoyu bildiği için Ronaldo’dan devam etti. Takımı daha da Ronaldo’ya bağımlı kıldı. Ronaldo da “topun sahibi bir çocuk” gibi tüm takıma müdahale edebildi. Her frikikte topun başına geldi, her organizasyonu kendisinde bitiren bir planlama çizdi.

Ronaldo, büyük turnuvalarda topun başına geçtiği son 62 vuruşta gole ulaşamadı. Bu akşam bir maç olsa Ronaldo yine büyük bir özgüvenle o topun başına geçer, bundan herkes emin.

Ronaldo kendine bağımlı bir takımı adeta kanını emer gibi güçsüzleştirdi ve yarış dışı bıraktı. Son dört büyük turnuvada buna müdahale edemeyen Portekiz ise önüne geçemediği felaketin sonucunu yaşadı. Ronaldo, Portekiz’e çok şey verdi ve Portekiz adeta son turnuvalarda bunun tazminatını ödedi Ronaldo’ya!

Şimdi Ronaldo artık yok, yeni isimler, yeni taktikler, yeni yıldız adayları ile belki de bir sonraki turnuva daha gerçek bir takım izleyeceğiz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri