Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde beşinci hafta maçları tamamlandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2023-2024 sezonunda grup aşamasının 5. haftası, bugün oynanan müsabakalarla tamamlandı.

Avrupa'nın kulüp düzeyindeki en prestijli organizasyonunda A, B, C ve D gruplarında düzenlenen 8 karşılaşma ile birlikte grup etabının beşinci haftası sona erdi.

Galatasaray'ın mücadele ettiği A Grubu'nda, lider Bayern Münih, evinde Danimarka'nın Kopenhag takımını ağırladı. İki takımın da fileleri havalandıramadığı mücadele 0-0 berabere tamamlandı. Bu sonuçla birlikte Bayern Münih liderliğini sürdürürken, Kopenhag ise Galatasaray ile puanını eşitledi (5).

C Grubu'nda Real Madrid, sahasında Napoli'yi 4-2 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti. Ev sahibi ekibin gollerini Rodrygo, Jude Bellingham, Nico Paz ve Joselu kaydederken, Napoli'nin gollerini Giovanni Simeone ve Andre Zambo Anguissa attı.

B Grubu'nda Arsenal, sahasında Fransız temsilcisi Lens'i 6-0 gibi etkileyici bir skorla geçerek son 16 turuna yükseldi. Londra ekibinin gollerini Kai Hevartz, Gabriel Jesus, Bukayo Saka, Gabriel Martinelli, Martin Odegaard ve Jorginho kaydetti. Lens'in mağlubiyetiyle ikinci sıradaki PSV Eindhoven da bir üst tura çıkma hakkını elde etti.

D Grubu'nda son 16 turunu garantileyen Inter, deplasmanda Joao Mario'nun 34 dakika içinde attığı üç golle geriye düştüğü maçta Benfica ile 3-3 berabere kaldı. İtalyan ekibine beraberliği getiren goller ise Marko Arnautovic, Davide Frattesi ve Alexis Sanchez tarafından kaydedildi.

Alınan sonuçlar şu şekilde:

Galatasaray - Manchester United (İngiltere): 3-3

Sevilla (İspanya) - PSV Eindhoven (Hollanda): 2-3

Bayern Münih (Almanya) - Kopenhag (Danimarka): 0-0

Real Madrid (İspanya) - Napoli (İtalya): 4-2

Real Sociedad (İspanya) - Salzburg (Avusturya): 0-0

Braga (Portekiz) - Union Berlin (Almanya): 1-1

Arsenal (İngiltere) - Lens (Fransa): 6-0

Benfica (Portekiz) - Inter (İtalya): 3-3

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri