Şansal Büyüka istifa etti. İstifa nedeni şaşırttı

Ünlü spor yazarı Şansal Büyüka, Milliyet gazetesinden istifa ettiği öğrenildi. Büyüka istifasının nedenini söyledi.

Ünlü spor yazarı Şansal Büyüka, uzun yıllardır bağlı olduğu Milliyet gazetesinden ayrıldı. Büyüka'nın bu ani kararının ardında, son yazısının gazetede yer bulmamasının etkili olduğu belirtiliyor.

Şansal Büyüka, ayrılış sebebini 343 Digital kanalında şu şekilde açıkladı: "Milliyet gazetesinde haftada bir, ligdeki genel tabloyu ele alan tam sayfa yazılar yazıyorum. Son yazımda Ali Koç hakkında bir yazı kaleme aldım. İçeriğinde eleştiri olduğu gibi destekleyici yönler de bulunuyordu. Yazı, editöryel açıdan herhangi bir sakıncaya yol açmayacak bir içeriğe sahipti.

İlk baskısını inceledim ve yazının manşet altında iyi bir şekilde kullanıldığını gördüm. Ancak sabah uyandığımda, gazetede yazımın yer almadığını gördüm. Başta kendi gözlerime inanamadım. Yanlış mı bakıyorum diye tekrar kontrol ettim. Sağa sola sordum, hatta Anadolu'daki dostlarıma bile danıştım, onlara göre yazı yayımlanmıştı. Editörümü aradım, yazının neden yayımlanmadığını bilmiyordu. Tayfun Bayındır'ı aradım, o da bu konuda bilgilendirilmemişti. Belli ki bu karar, gazetenin üst düzey yönetiminden kaynaklanan, belki de yazı işlerinden gelen bir karardı. Yazı bir şekilde çıkarılmış, ancak beni bilgilendirmek ya da gerekçesini sunmak yerine sessizce bu durumu kabullenmeye zorlanmışım. Bu benim için yapılan bir saygısızlıktı ve bu nedenle 9.15'te istifamı verdim."

Şansal Büyüka'nın Milliyet gazetesinden ayrılması, spor medyası ve gazetecilik sektöründe önemli bir gelişme olarak değerlendirilirken, gelecekteki kariyeri ve yeni projeleri merakla bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yalı Çapkını dizisinde yeni aşk: hayranları sevindirdi
Ece Sükan kimdir? Çağatay Ulusoy ile sevgili olduğu iddia edilen Ece Sükan nereli?

Spor Haberleri