Saran Grup'tan zehir zemberek ihale açıklaması

Saran Holding, Süper Lig ve 1. Lig yayın haklarını kapsayan ve gelecek üç sezonu içeren ihale sürecinin iptal edilmesine ilişkin üzüntülerini ve şaşkınlıklarını dile getirdi.

Saran Holding tarafından yapılan açıklamada, "Adil, rekabetçi ve kamu vicdanına uygun bir yayın hakları ihalesinin, önceki yıllarda olduğu gibi maalesef yine gerçekleştirilememesi bizleri derinden üzdü. Öncelikle belirtmek isteriz ki, TFF İhale Komisyonu ile yaptığımız görüşmede, mevcut yayıncı kuruluşun ihale dışı bırakıldığı net bir şekilde ifade edildi. Dolayısıyla bugünkü 'iptal' kararı, Türk futbolunu esir alan mevcut yayıncı ile devam etme arzusunun bir örtüsüdür" ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, "İhale şartnamesine uygun teklif vermeme eğiliminin TFF yönetimi ve kulüpler için alışkanlık haline geldiği" vurgulanarak, gelecek yıllarda yayıncıların ilgisizliği halinde Türk futbolunun bu hukuksuzluktan nasıl etkileneceğinin izleneceği belirtildi.

Saran Holding, Türkiye'de ve dünyada birçok ülkede spor organizasyonlarına ve liglerine yatırım yapmaya devam edeceğini vurgularken, ihale sürecinin bir parçası olmaktan artık vazgeçeceklerini belirtti.

Ayrıca, ihalede en yüksek teklifi verdiklerini ve bu nedenle ihaleyi kazanmaları gerektiğini savunarak, TFF'nin kamu adına Türk futbolunu yönetme sorumluluğunu yerine getirirken adil olması gerektiğini dile getirdi.

Saran Holding'in 2022'deki ihale sürecinde de benzer bir deneyim yaşadığı ve ihale sonrasında haklarının iptal edildiği hatırlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri