Sercan Yıldırım yeniden futbola dönüyor!

Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden Sercan Yıldırım, futbolculuk kariyerini sonlandırdıktan sonra teknik direktörlük hayalini gerçekleştirmek için kolları sıvadı.

Bursaspor ve Galatasaray formalarıyla Süper Lig'de şampiyonluklar yaşayan Yıldırım, futbol tutkusu ve kazanma arzusuyla yeni bir sayfa açmaya hazırlanıyor.

FUTBOL TUTKUSUNU EĞİTİMLE BULUŞTURUYOR

34 yaşındaki Yıldırım, Bursa'da sahibi olduğu Uludağ Spor Kulübü ve kendi adına kurduğu futbol akademisi ile genç yetenekler yetiştirmeye devam ediyor. Sercan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolculuk dönemindeki tecrübelerini gelecek nesillere aktarma kararlılığında olduğunu ifade etti. Teknik direktörlük kariyeri için gerekli eğitimleri almak üzere İngiltere ve Almanya'ya gitmeyi planlayan Yıldırım, "Yurt dışında hem staj hem de eğitimler anlamında ciddi çalışmalarım olacak. Eğitimlerimi tamamladıktan sonra teknik direktörlük kariyerime başlamayı hedefliyorum" dedi.

BURSASPOR’DA YENİDEN TARİH YAZMA HEDEFİ

Futbolculuk kariyerinde özellikle Bursaspor ile kazandığı başarılarla hatırlanan Yıldırım, teknik direktör olarak da aynı kulüpte yeni zaferler yaşamayı hedefliyor. Bursaspor’un Süper Lig’de yeniden zirveye oynayabileceğine inandığını belirten Yıldırım, "Tekrar Bursaspor'da tarihe geçen hikayeler yazmayı hedefliyorum. Bu sene Sayın Başkan Enes Çelik büyük bir iş başardı. Bursaspor'un ait olduğu yere, Süper Lig'e geri döneceğine inanıyorum. Bu süreçte ben de katkı sağlamak ve Bursaspor'u yeniden zirveye taşımak istiyorum" ifadelerini kullandı.

YARIŞMA PROGRAMIYLA FARKLI BİR BOYUT KAZANDI

Futbolculuk kariyerinin yanı sıra katıldığı yarışma programlarıyla da geniş kitlelerce tanınan Sercan Yıldırım, bu deneyimin hayatına farklı bir renk kattığını dile getirdi. Adrenalini ve sahneye çıkmayı sevdiğini belirten Yıldırım, "Acun Ilıcalı'nın ikna yeteneği sayesinde yarışma programlarına katıldım ve burada farklı hikayeler yazdım. Futboldan tanımayan insanlar da beni tanıma fırsatı buldu. Bu süreç, bana birçok şey kattı" dedi.

HEDEFLERİ YÜKSEK, YOL HARİTASI BELİRGİN

Teknik direktörlük kariyerinde sağlam adımlarla ilerlemek isteyen Sercan Yıldırım, öncelikle kendi kulübünde kendini geliştirmeyi planlıyor. Yurt dışında alacağı eğitimlerle donanımını artırmak istediğini belirten Yıldırım, "Henüz lisansım olmamasına rağmen teklifler geliyor. Ancak önce kendimi geliştirip, yurt dışındaki eğitimlerden sonra antrenörlük konusunda daha donanımlı bir şekilde geri dönmek istiyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri