Stefan Kuntz: Melek mi, Şeytan mı?

Stefan Kuntz her maç sonrası kazansa da kaybetse de eleştiri oklarının hedefinde... Gerçekten Kuntz bu kadar kötü istatistiklere mi sahip?

ÖZEL HABER - ANADOLUGAZETE.COM.TR

Türkiye Futbol Federasyonu’nda Hamit Altıntop’un en önemli “icraatlarından” olan Stefan Kuntz hamlesi, ilk günden bu yana tartışılıyor. Tartışılmasını gelen galibiyetler bile engellemiyor Kuntz’un; hele ki böyle beraberlikler ya da mağlubiyetler geceyi onun adına daha zor bir hale getiriyor.

Peki Kuntz gerçekten düşünüldüğü ya da bize anlatıldığı kadar başarısız mı?

RESMİ MAÇLARDA ÜÇ MAĞLUBİYET

Stefan Kuntz yönetiminde 20 maça çıkan milli takım, resmi maçlarda sadece üç mağlubiyet aldı. Puan ortalaması olarak da 2,05’i yakalayan Alman teknik direktör bun rağmen eleştirilerden kurtulamadı. Yenildiği iki takım biri dünya üçüncüsü Hırvatistan, diğeri Dünya Kupası Play Off turunda Portekiz’di.

Bu mağlubiyetlerin içerisinde en affedilemez olanı şüphesiz Faroe Adaları tarihine geçecek Faroe Adaları mağlubiyetiydi.

Buna bir de Lüksemburg ile alınan 3-3 beraberliği eklersek Kuntz için affedilemez olan şeyler puan kayıplarından çok puanların nasıl kaybedildiği oldu genel olarak.

ERMENİSTAN MAÇI, KAPIYA GELEN FIRSAT…

Euro 2024 elemelerinde Ermenistan karşısında alınacak bir galibiyet hem turnuva kapılarını aralayacak hem de sonraki haftalarda Kuntz’un elini fazlasıyla rahatlatacaktı.

Ermenistan’da farklı bir atmosferde oynanan maçta kötü futbola rağmen gelen üç puanın açtığı kapı, getirdiği fırsatlar bu gece Eskişehir’de kaybedilen iki puanla yerle bir oldu.

Şu an devreye Galler’in de girişiyle milli takımımız yeni planlar yapmak zorunda. Hala ipler elimizde ama Kuntz belirsizliği takımı nasıl etkileyecek bilinmiyor!

KUNTZ’TAN NE İSTENİYOR? KUNTZ GİDERSE DERTLER ÇÖZÜLÜR MÜ?

Resmi maçlarda üç mağlubiyet alan Türkiye, üç de beraberlik aldı. İşin trajik yanı bu üç beraberliğin ikisi kapalı gişe oynanan İstanbul’daki maçlarda, biri de bu gece kapalı gişe oynanan Eskişehir’de alındı. Lüksemburg, Norveç ve Ermenistan gibi kağıt üzerinde milli takımın kalitesine uzak takımlar olması da bu beraberlikleri daha acı hale getiriyor.

Sosyal medyadan tutun da ana akım medyaya kadar herkesin hedefinde Kuntz var.

Ancak Fatih Terim’in son dönemindeki ilk yirmi maçlık fikstüre bakarsak, resmi maçlarda 6 mağlubiyeti var.

Şenol Güneş ise yirmi resmi maçta 4 mağlubiyet almış.

İki isim de Kuntz’tan kötü 20 resmi maç geçirmiş. Ancak bu gece Kuntz’un gitmesini isteyenlerin bir kısmı bu iki isimden birini yeniden teknik direktör olarak görmek istiyor.

TEK SEBEP YAVAN FUTBOL MU?

Stefan Kuntz’un tartışmalı kadroları ve yavan futbolu gönderilmesi için yeterli bir sebep mi? Ya da diğer iki isim tartışmasız kadrolar oluşturup, göze daha hoş gelen futbol oynatabilecekler mi?

Ülkemizde yerli hocaların, yabancı hocalara göre avantajlı konumları yeniden ortaya çıkıyor. Yerli hocalara yapılamayacak eleştirileri göğüslemek durumunda kalan yabancı hocaların kaderini yaşıyor Kuntz!

Kuntz belki de bu sonuçla gönderilecek, Hamit Altıntop tartışmalı tercihini belki de bu kez savunamayacak. Ancak gelen hoca için ortada “enkaz devraldık” diyemeyeceği bir tablo var.

Kuntz’un 20 resmi maçta sadece 3 mağlubiyet alması yeterli görünmüyor ve maçın bitişiyle birlikte sosyal medyadan kelle isteyenler kenarda “hareketli” birini istediklerini söylüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri