Süper Lig'de 8. haftanın VAR kayıtları açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 8. haftasında oynanan maçlara ilişkin VAR (Video Yardımcı Hakem) kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı

YouTube üzerinden sesli ve görüntülü olarak yayınlanan bu kayıtlar, üç karşılaşmada tartışılan pozisyonların VAR incelemeleriyle nasıl sonuçlandığını gösterdi. İşte açıklanan maçlar ve hakem kararları:

- Kasımpaşa - Bodrum FK: Maçın 34. dakikasında Mamadou Fall, Kasımpaşa adına gol kaydetti. Ancak hakem Direnç Tonusluoğlu, VAR'dan gelen uyarı üzerine pozisyonu tekrar izledi. Rodrigues'in hava topu mücadelesinde Seferi'ye faul yaptığına karar veren Tonusluoğlu, golü iptal etti.

- Başakşehir - Kayserispor: Karşılaşmanın 46. dakikasında hakem Yasin Kol, Başakşehir lehine elle oynama gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Ancak VAR incelemesi sonrasında pozisyonu izleyen Kol, elle oynama olmadığına kanaat getirerek penaltı kararını geri çekti.

- Gaziantep FK - Beşiktaş: Beşiktaş'ın 26. dakikadaki atağında, Immobile ceza sahası içinde yerde kaldı. Hakem Muhammet Ali Metoğlu, potansiyel penaltı pozisyonu için VAR tavsiyesiyle pozisyonu inceledi. İnceleme sonucunda kalecinin Immobile ile temasının olduğunu tespit eden Metoğlu, penaltı kararı verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri