TFF, Süper Lig'de 6. haftanın VAR kayıtlarını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında gerçekleşen karşılaşmalara dair Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyuna sundu.

Bu haftaya ait VAR görüntüleri, TFF’nin Youtube ve Facebook hesapları aracılığıyla sesli ve görüntülü olarak paylaşıldı.

Yayınlanan kayıtlarda, haftanın dikkat çeken iki maçıyla ilgili önemli hakem kararları öne çıktı:

1. Beşiktaş - Eyüpspor: Müsabakanın 59. dakikasında, Eyüpsporlu Mame Thiam, Beşiktaş kalecisi Mert Günok'u çalımlamaya çalışırken yere düştü. VAR’dan gelen uyarıyla pozisyonu kontrol etmek üzere kenara gelen hakem Zorbay Küçük, Thiam’ın Mert Günok tarafından faul ile düşürüldüğüne karar vererek Eyüpspor lehine penaltı verdi.

2. Bu maçın 89. dakikasında, Semih Kılıçsoy’un Tayfur Bingöl ile girdiği ikili mücadelede hakem Zorbay Küçük başlangıçta aut kararı vermişti. Ancak VAR incelemesi sonrası, iki oyuncu arasında temas olduğuna kanaat getirerek penaltı noktasını gösterdi.

3. Gaziantep FK - Trabzonspor: Maçın 59. dakikasında, Trabzonspor'un attığı gol sonrası hakem Volkan Bayarslan, VAR incelemesi için sahaya geri döndü. İzlediği pozisyonda Trabzonsporlu Malheiro’nun, atak başlangıcında Sorescu’ya faul yaptığını belirleyerek golü iptal etti.

TFF, geçtiğimiz sezonun ortasında aldığı bir kararla Süper Lig'deki bazı maçların VAR kayıtlarını paylaşma uygulamasını başlattı. Bu uygulama, futbol dünyasında şeffaflık sağlama amacıyla önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri