TFF yöneticisi Volkan Can'dan İstanbulspor Başkanı'na sert cevap!

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) 1, 2 ve 3. Liglerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Volkan Can, TFF seçim süreciyle ilgili yaşanan tartışmalara ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Can, futbol kamuoyunu yanıltmak ve huzursuzluk yaratmak amacıyla algı çalışması yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Volkan Can'ın yazılı açıklamasında, İstanbulspor Kulübü Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu'nun dün 2. ve 3. lig kulüplerine seçimin erkene alınması için imza vermemeleri yönünde para verildiği ve baskı yapıldığı iddialarına cevap verildi. Can, TFF'nin sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığını ve kulüplerle sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi liderliğinde yapılan yoğun mesainin, kulüplerin sorunlarını çözmek için harcandığını ifade etti.

Başkan Büyükekşi'nin 18 Temmuz 2024'te yapılacağını ilan ettiği seçimli mali kongre tarihini öne çekmek için imza toplandığı iddialarını hatırlatan Can, bu iddiaları dile getiren kişilere bazı sorular yöneltti. Hangi yetki ve ünvanla görüşmeler yapıldığı, kulüp başkanlarının sponsorlarının nasıl taciz edildiği gibi soruları sordu ve bu tür iddiaları yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Can, tesis altyapı yardımlarının 2009 yılından beri TFF tarafından yapıldığını ve bu yardımların hak ediş olarak verildiğini vurguladı. İddialarda bulunan kulüp başkanının, kendi kulübü için TFF'den aldığı yardımı neden açıklamadığını sorguladı. Türk futbol kamuoyunu yanıltmak ve huzursuzluk yaratmak amacıyla algı çalışması yapanlara itibar edilmemesi gerektiğini vurgulayan Can, 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacak seçimli genel kurulun çok adaylı ve demokratik bir şekilde gerçekleşmesini temenni etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri