TFF'den seçim tarihi ile ilgili açıklama: ''Şaşkınlıkla izliyoruz''

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Kulüpler Birliği'nin TFF başkanlık seçiminin erkene alınması talebine cevap verdi. TFF'den yapılan açıklamada, 18 Temmuz 2024 tarihine kadar görevlerinin başında olduklarını ve seçimli genel kurulun bu tarihte yapılacağını kamuoyuna bir kez daha duyurdu.

TFF'nin açıklamasına göre, TFF Yönetim Kurulu, görev süresinin dolmasına 3 yıl kala, 18 Temmuz'da yapılacak TFF Mali Genel Kurulu'nun Seçimli Genel Kurul olarak gerçekleştirilmesine karar verdi. Bu kararın, Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesinin tamamlanması, harcama limitleri ve yabancı kuralı gibi düzenlemelerin kulüp menfaatleri doğrultusunda yeniden belirlenmesi gibi önemli süreçlerin tamamlanmasının ardından alındığı belirtildi.

Ancak, bazı kulüp yöneticilerinin A Milli Takım'ın Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi seçimli genel kurul talebinin TFF tarafından dikkatle izlendiği ve hayretle karşılandığı ifade edildi. Ayrıca, Avrupa Futbol Şampiyonası'nın başlangıç tarihlerinde seçim yapılması talebinin milli takımın hazırlıklarını olumsuz etkileyebileceği vurgulandı.

TFF, Türk futbolunun uzun vadeli çıkarlarını düşünerek adil, şeffaf ve demokratik bir seçim ortamı oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu'nun görev süresinin tamamlanmasına 3 yıl varken seçimli genel kurul kararı almasının temel amacının, Türk futbol ailesinin uzun vadeli çıkarlarını doğru şekilde temsil edebilecek adaylara fırsat tanımak olduğu ifade edildi.

Son olarak, TFF'nin çalışmalarına ara vermeden devam edeceği ve azınlığın çoğunluk üzerinde tahakküm kurma çabalarına izin vermeyeceği belirtildi. Türk Futbol Federasyonu'nun, Türk futbolunun geleceğini düşünerek çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri