Trabzonspor'da hakem isyanı

Trabzonspor Kulübü, Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Gaziantep FK ile oynadıkları ve 0-0 berabere kaldıkları maçın hakemi Volkan Bayarslan'a sert bir tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada, Türkiye'deki hakemlerin adaletsizliğinin, bilinçli ya da bilinçsiz bir yozlaşmanın göstergesi olduğu vurgulandı. Trabzonsporlu futbolcu Simon Banza'nın golünün VAR uyarısı sonrası iptal edilmesi eleştirildi. Açıklamada, bu durumun Türk futbolundaki çürümüşlüğün ve keyfi yönetimin açık bir örneği olduğu ifade edildi.

Ayrıca, "Bariz bir golü iptal etmek için VAR’a başvurmak, hakemlik mesleğini icra eden birinin yetersizliğini ya da kasıtlı hareket ettiğini gösterir." denildi. Bayarslan’ın oyunu sürekli durdurmasının, futbolun ruhuyla alay etmek olduğu belirtildi.

Açıklamada, sorumluluğun yalnızca bir hakeme yıkılmaması gerektiği, asıl sorunun Merkez Hakem Kurulu'nun başarısızlığı olduğu vurgulandı. Merkez Hakem Kurulu'nun adalet ve şeffaflık sağlama amacını yerine getirmediği, bu durumun Türk futboluna en büyük ihanet olarak nitelendirildi.

Son olarak, "Bu keyfiliğe kim dur diyecek?" sorusuyla, Türkiye Futbol Federasyonu'nun radikal bir özeleştiri yaparak mevcut çürümüş düzeni reform etmesi gerektiği belirtildi. Hakemlerin adalet timsali olma görevlerini yerine getirmedikleri için daha fazla göz yumulmaması gerektiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri