Trabzonspor'dan çifte transfer: Simon Banza ve Serdar Saatçı takıma katıldı

Trabzonspor, transfer dönemi kapsamında uzun süredir görüştüğü Simon Banza ve Serdar Saatçı'yı kadrosuna kattığını duyurdu.

Portekiz'in Braga takımında forma giyen 28 yaşındaki forvet Simon Banza, bir yıllık kiralık olarak bordo-mavililere katılırken, aynı takımda oynayan Beşik altyapısından yetişen 21 yaşındaki stoper Serdar Saatçı ise bonservisiyle birlikte transfer edildi.

Trabzonspor, bu transferlerin ardından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) şu açıklamayı yaptı:

"Profesyonel futbolcu Simon Bokote Banza ile 1 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya 2024-2025 futbol sezonunda 1 milyon 160 bin EURO garanti ücret ve 840 bin EURO imza ücreti ödenecektir. Ayrıca menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücretin yüzde5’i oranında ödeme yapılacaktır."

Serdar Saatçı'nın transferiyle ilgili yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:

"Profesyonel futbolcu Serdar Saatçı ile opsiyon hakkı kulübümüzde olmak üzere 4+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır. Oyuncuya 2024/2025 futbol sezonunda 22 milyon 500 bin TL garanti ücret ödenecektir. Sonraki sezonlarda bu tutar, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı (TÜFE+ÜFE)/2 oranında artış gösterecek, ancak bu artış oranı yüzde30’u geçmeyecektir. Opsiyonun kullanılması durumunda, 2028-2029 sezonu için de aynı artış oranları geçerli olacaktır. Ayrıca, menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcuya ödenecek brüt ücretin yüzde5’i oranında ödeme yapılacaktır."

Trabzonspor, bu transferlerle kadrosunu güçlendirerek yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri