Tarihi kupada 57. randevu: TSYD Ankara Kupası sahibini buluyor!

Geleneksel olarak düzenlenen ve Türkiye’nin en uzun soluklu turnuvalarından olmayı başaran TSYD Ankara Kupası bugün sahibini buluyor.

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

57.’si düzenlenecek olan kupada bu akşam Gençlerbirliği ve Ankaragücü karşı karşıya gelecek.

TSYD Kupası başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere ülkenin çeşitli şehirlerinde oynanan bir turnuvayken son yıllarda bu bayrağı sadece Ankara taşıyor. Özellikle İstanbul’da düzenlenen turnuvalar sezon öncesi çok heyecanlı ve hareketli geçerken, buraya davet edilen Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın isteğiyle bu turnuva artık oynanamıyor.

Sezon öncesi bu turnuvada alınan ağır mağlubiyetler hem teknik ekipleri hem de yönetimleri zor duruma düşürmesi ya da yaşanan ağır sakatlıkların sezonu kötü etkilemesi sebebiyle İstanbul’da 2000 yılından bu yana kupa oynanmıyor.

YARIM ASIRLIK KUPA

Ancak Ankara’da kesintisiz olarak devam eden heyecan her sene tekrarlanıyor. Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin doğal ev sahibi ve katılımcısı olduğu kupa zaman zaman kurumun isteği ile farklı şekillerde oynanabiliyor. Reyting ve tribün kaygısı nedeniyle zaman zaman bu takımlardan biri alt ligde ise TSYD farklı şehirden bir Süper Lig takımı getirmeyi seçebiliyor. Bu sezon iki takımın da alt ligde olmasıyla bu sorun yaşanmadı.

BU AKŞAM TARİHTE EŞİTLİK BOZULACAK

Ankaragücü ve Gençlerbirliği en çok katılan takım olmanın yanı sıra 17’şer kez kupayı kazanarak en çok kazanan takım unvanlarını da aldılar. Bu akşam yapılacak maçla eşitlik bozulacak ve bir takım ezeli rekabette bir adım öne geçecek.

Turnuva iki takım için de sezon öncesi son prova niteliğinde olacak. Eksiklerin görüleceği ve transfer çalışmalarının duruma göre hızlanacağı maça Ankaralılar da büyük önem veriyor. Hem bir derbi olması hem de yaz boyunca takımlarını özleyen taraftarlar Eryaman Stadı’nda yerlerini alarak takımlarıyla hasret giderecek.

Bu akşam 19.00’da oynanacak maç TRT tabii internet platformu’ndan da canlı olarak yayınlanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri