Türk okçuluğu, Paris 2024'ü istediği gibi geçirdi

Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın ülke okçuluğu açısından büyük bir başarı olduğunu ifade etti. Topaloğlu, "Olimpiyatlar, düşündüğümüz gibi geçti. Tarihe geçerek, ülkemize takım madalyası kazandıran ilk branş olduk" dedi.

Paris'teki oyunlarda, Klasik Yay Erkek Milli Takımı'nın kazandığı bronz madalyanın özel bir anlam taşıdığını belirten Topaloğlu, Tokyo 2020'de elde edilen altın madalyanın ardından Paris'te de bronzla tamamlamanın önemli olduğunu vurguladı. Bu başarının hem okçuluk hem de Türk sporunun gelişimi için değerli olduğunu ifade eden Topaloğlu, "Federasyon olarak hedeflerimize ulaştık. Daha iyisi olabilirdi, ancak elde ettiğimiz başarı büyük bir kazanç" dedi.

Mete Gazoz'un bireysel anlamda madalya kazanamamasını sorun etmediklerini belirten Topaloğlu, "Her sporcu her zaman şampiyon olamaz. Mete'nin takım içindeki başarısı bizim için ön plandaydı. Takım madalyasını kazanan diğer sporcularımız Ulaş ve Abdullah'ı da unutmamak gerekir. Üç yıllık çalışmalarının meyvelerini topladık" diye konuştu.

Gelecek hedefleri hakkında bilgi veren Topaloğlu, "2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda daha büyük bir başarı elde edeceğimize inanıyoruz. 17 yaşındaki Elif Berra Gökkır, 2028'in en önemli silahı olacak. Ayrıca Mete Gazoz, Abdullah ve Ulaş yine takımda olacak ve yeni sporcularımız da dahil olacak" şeklinde değerlendirmede bulundu.

Topaloğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün desteklerinin başarıda önemli rol oynadığını da sözlerine ekledi. "Madalya sayımız düşük görünebilir, ancak bu yanlış. Bakanlığımız sürekli destek verdi ve onlara teşekkür ediyorum. Seçim süreci için camianın teveccühüne göre aday olup olmayacağımıza karar vereceğiz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri