Türk Telekom, yeni sezona Avrupa'da galibiyetle başladı: Ankara temsilcisi Euro Cup'ta ilk maçını kazandı

Basketbol BKT Euro Cup B Grubu'nun ilk haftasında Türk Telekom, Litvanya temsilcisi Lietkabelis'i 72-66 mağlup ederek sezonun ilk resmi maçında galip geldi.

Karşılaşmaya pota altını etkin bir şekilde kullanarak başlayan Türk Telekom, ilk 5 dakikayı 12-11 önde geçti. Savunmasını sertleştirip rakibini top kayıplarına zorlayan temsilcimiz, ilk çeyreği 22-17’lik skorla tamamladı.

İkinci çeyreğe hızlı bir başlangıç yaparak 6-0’lık bir seri yakalayan Türk Telekom, 12. dakikada farkı çift hanelere çıkararak durumu 28-17’ye getirdi. Ancak Lietkabelis, 8-0’lık bir seri ile cevap vererek farkı 14. dakikada 3 sayıya indirdi: 28-25. Savunmaların ön plana çıktığı bu çeyrek sonunda Türk Telekom, soyunma odasına 35-34 önde girdi.

Üçüncü çeyreğe Lietkabelis'in 3 sayılık basketiyle başlayan Türk Telekom, 25. dakikayı 43-42 geride kapattı. Ancak Makoundou'nun pota altındaki etkili oyunuyla Türk Telekom, 28. dakikada 5 sayılık bir üstünlük sağladı ve son periyoda 54-48 önde girdi.

Final çeyreğine iyi başlayan Türk Telekom, Heidegger'in etkili hücumuyla 35. dakikada 9 sayılık (64-55) bir avantaj yakaladı. Ancak Lietkabelis, savunmasını sertleştirip boyalı alanı iyi kullanarak serbest atışlarla farkı 1 dakika 44 saniye kala 2 sayıya indirdi: 68-66. Son bölümde her iki takım da çok fazla top kaybı yaptı. Ancak rakibine göre daha az hata yapan Türk Telekom, taktik faulden kazandığı serbest atışlarda başarılı olunca maçı 72-66 kazanarak sezon başlangıcını galibiyetle kutladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri