Türkiye Cimnastik Federasyonu bir dönem daha Suat Çelen dedi!

Türkiye Cimnastik Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurul ve 5. Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı, Ankara’da düzenlendi.

Genel kurulda yapılan seçimde, mevcut başkan Suat Çelen, delegelerin büyük çoğunluğunun oyunu alarak bir kez daha başkanlığa seçildi. Tek aday olarak girdiği seçimde, 170 oyun 159’unu alan Çelen, yeni dönemde de cimnastik sporunu geliştirme misyonunu sürdürecek.

Ankara HiltonSA Oteli’nde gerçekleştirilen genel kurul, Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, Uluslararası Cimnastik Federasyonu Başkanı Morinari Watanabe ve diğer üst düzey yetkililerin katılımıyla gerçekleşti. Divan başkanlığını Abdullah Albunar'ın yaptığı toplantıda, federasyonun yönetim ve denetim kurulu raporları da ibra edildi.

SUAT ÇELEN’DEN TEŞEKKÜR VE GELECEK HEDEFLERİ

Yeniden başkan seçilen Suat Çelen, genel kurulda yaptığı konuşmada, Türk cimnastiğinin son yıllarda elde ettiği tarihi başarılara dikkat çekerek, gelecekte de büyük hedeflere ulaşmak için çalışacaklarını vurguladı. İlk aday olduğu dönemde delegelere verdiği sözleri hatırlatan Çelen, birçok hayali gerçeğe dönüştürdüklerini ifade etti.

"Sahada ter döken her sporcu, emeğinin karşılığını başarılarla aldı. Hep birlikte büyük adımlar attık, imkansız görünen birçok şeyi başardık. Ancak biliyorum ki daha yapacak çok işimiz ve ulaşacak çok hedefimiz var," diyen Çelen, cimnastik sporunu Türkiye’nin her köşesine yaymayı başardıklarını belirtti.

TARİHİ BAŞARILAR VE YENİ HEDEFLER

Suat Çelen, Türk cimnastiğinin Avrupa’da en başarılı federasyonlardan biri olduğunu ve dünya çapında da hızlı bir çıkış yaptıklarını vurguladı. Türk cimnastiğinin dünya şampiyonlarında kazandığı başarılara dikkat çeken Çelen, "Üç dünya şampiyonu, iki dünya ikincisi çıkardık. Tarihimizde ilk kez olimpiyat oyunlarında madalya kazandık ve takım kotası elde ettik," dedi. Bu başarıların yalnızca bir başlangıç olduğunu belirten Çelen, ritmik cimnastik ve trambolin branşlarında da olimpiyat katılımı hedeflediklerini açıkladı.

GÜVEN TAZELEME VE ARTAN SORUMLULUK

Başkanlık için başka bir adayın çıkmamasını, kendisine duyulan güvenin bir göstergesi olarak değerlendiren Çelen, bu durumun kendisine daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti. "Hepinizin bana ve bugüne kadar yapmış olduğumuz çalışmalara duyduğu güven için minnettarım. Ancak bu, bir rahatlama değil, aksine daha fazla sorumluluk demek. Bu federasyonu bir adım daha ileri taşımak zorundayız," diyerek konuşmasını tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri