Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Trendyol Süper Lig'in 3. haftasına ait VAR kayıtlarını paylaştı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında oynanan iki önemli maçın Video Yardımcı Hakem (VAR) kayıtlarını kamuoyuyla paylaştı.

TFF, karar süreçlerinin şeffaflığını artırmak amacıyla VAR kayıtlarını, ses ve görüntü ile birlikte YouTube hesabından yayınladı.

Paylaşılan VAR kayıtlarında dikkat çeken ilk karşılaşma, Bodrum FK ile Konyaspor arasında oynandı. Maçın 84. dakikasında, Bodrum FK'nın geliştirdiği atak sonrası ev sahibi takımın futbolcusu Ege Bilsel, ceza sahası içinde bir müdahale ile yerde kaldı. Hakem Çağdaş Altay, VAR uyarısıyla pozisyonu saha kenarındaki monitörden izledi. Görüntüleri inceleyen Altay, Konyasporlu oyuncunun Ege Bilsel'e temas ettiğini belirleyerek penaltı kararı verdi.

Diğer dikkat çeken pozisyon ise Antalyaspor ile Hatayspor arasındaki karşılaşmanın uzatma dakikalarında yaşandı. Maçın 90+8. dakikasında, hakem Atilla Karaoğlan, Hatayspor'un lehine ceza sahasında elle oynama nedeniyle penaltı kararı verdi. Ancak VAR uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyen Karaoğlan, Hataysporlu Okoronkwo'nun Antalyasporlu Mert Yılmaz'ın yüzüne elle müdahale ettiğini tespit etti. Bu durum üzerine Karaoğlan, penaltı kararını iptal etti ve Antalyaspor lehine faul kararı verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri