Türkiye Judo Federasyonu'nda yeniden Sezer Huysuz dönemi!

Türkiye Judo Federasyonu'nun 6. olağan ve 8. mali genel kurulunda Sezer Huysuz, oyların büyük çoğunluğunu alarak yeniden başkan seçildi. Ankara'daki The Green Park Hotel'de gerçekleştirilen genel kurulda, mevcut başkan Huysuz ile Hüseyin Özkan arasında kıyasıya bir yarış yaşandı.

Genel kurulda divan başkanlığını Abdullah Albunar üstlendi. Oylama öncesinde federasyonun yönetim ve denetim kurulu raporları, geçmiş dönem faaliyetleri ve 2025-2026 yılları için tahmini bütçeler okunarak delegeler tarafından ibra edildi. Genel kurula katılan 171 delegeden 163'ü oy kullandı. Oyların 137’sini alan Sezer Huysuz, yeniden başkanlık koltuğuna otururken, rakibi Hüseyin Özkan 26 oyda kaldı.

SEZER HUYSUZ'DAN BİRLİK MESAJI

Seçim sonrası konuşan Sezer Huysuz, Türk judosuna hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, “40 bine yakın aktif, 180 bin lisanslı sporcumuz var. Olimpiyatlarda yarı finallere kadar çıktık ve iki üçüncülük kazandık. Altyapıya yaptığımız yatırımlarla, 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda madalya geleceğinden herkes emin olabilir. Ancak 2028'den sonra tekrar aday olmayacağımı buradan duyuruyorum” dedi.

Huysuz, ayrıca rakibi Hüseyin Özkan’ın da judo camiası için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak, “Hüseyin Özkan, olimpiyat şampiyonu olarak her zaman bu camianın kıymetli bir ismi olacaktır. Artık ayrımız gayrımız yok. Hep birlikte Türk judosunu ileriye taşımak için çalışacağız” ifadelerini kullandı.

TÜRK JUDOSU İÇİN YENİ HEDEF: 2028 OLİMPİYATLARI

Huysuz, Türk judosunun geleceği için önemli yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Katkı sağlayan tüm delegelere teşekkür ediyorum. Amacımız 2028 Los Angeles Olimpiyatları'nda madalyalar kazanmak. Bundan sonra hep beraber çalışarak Türk judosunu daha da yukarı taşıyacağız" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri