Türkiye U19 Milli Takımı, Danimarka karşısında gol düellosundan 1 puanla ayrıldı: U20 Dünya Kupası için son şans

Türkiye U19 Milli Takımı, 2024 UEFA Avrupa U19 Şampiyonası B Grubu son maçında Danimarka ile 3-3 berabere kalarak turnuvaya veda etti. Ay-Yıldızlılar, Dünya Gençler Şampiyonası'na katılma umudunu sürdürmek için Norveç ile play-off maçı oynayacak.

Belfast'taki Seaview Stadium'da oynanan karşılaşmada Türkiye, teknik direktör Soykan Başar yönetiminde sahaya Mert Furkan Bayram, Ali Turap Bülbül, Yiğit Fidan, Efe Sarıkaya, Berkay Yılmaz, Yusuf Sertkaya, Fahri Kerem Ay, Baran Ali Gezek, Diren Dağdeviren, Poyraz Yıldırım ve Emir Bars 11'i ile çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı Emir Bars ve Oscar Schwartau'nun karşılıklı golleriyle 1-1 eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda Poyraz Yıldırım ve Efe Sarıkaya'nın golleriyle iki kez öne geçen Milliler, Mikel Krüger ve Alexander Simmelhack'ın gollerine engel olamayarak maçı 3-3 tamamladı.

Bu sonuçla grupta 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 2 puan toplayan Türkiye, grubu üçüncü sırada tamamladı. Milli Takım, A Grubu'nun üçüncüsü Norveç ile 25 Temmuz Perşembe günü U20 Dünya Kupası'na katılma hakkı için play-off mücadelesine çıkacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri