UEFA Başkanı Ceferin'den futbolculara rest!

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, son dönemde futbolcuların maç sayısına yönelik artan eleştirilerine sert bir yanıt vererek, özellikle yüksek kazançlı oyuncuların bu konuda şikayetçi olduğunu belirtti.

Ceferin, İspanyol savunma oyuncuları Aymeric Laporte ve Marc Cucurella'nın fikstür yoğunluğuna ilişkin açıklamalarını hedef aldı ve futbolcuların bu eleştirilerini abartılı bulduğunu dile getirdi.

LAPORTE VE CUCURELLA'NIN TEPKİSİ

İspanyol savunmacı Aymeric Laporte, son dönemde artan maç takvimine dikkat çekerek, oyuncuların fazla yük altında olduğunu söylemiş ve hatta çözüm olarak grev yapılması gerektiğini ifade etmişti. Laporte, "Fikstür çok yoğun, çok fazla maç oynuyoruz. Bunun önüne ancak grev yaparak geçebiliriz" diyerek futbol camiasında geniş yankı uyandıran bir çıkış yaptı. Benzer bir şekilde İspanyol sol bek Marc Cucurella da, "Biz robot değiliz, çok fazla maç oynuyoruz" şeklinde bir açıklama yaparak fikstür sıkışıklığının futbolcular üzerinde yarattığı baskıyı eleştirmişti.

CEFERİN: "YÜKSEK MAAŞLI OYUNCULAR ŞİKAYET EDİYOR"

Bu eleştiriler üzerine BBC'ye konuşan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, özellikle yüksek maaşlı futbolcuların maç sayısından şikayetçi olduklarına dikkat çekti. Ceferin, "Dikkat ettiniz mi? Maç takvimini genellikle en yüksek parayı alan futbolcular ve en iyi kadroya sahip olan kulüpler şikayet ediyor. Daha düşük parayla oynayan futbolcular ve dar kadrosu olan takımlar ise bu konuda ses çıkarmıyor" diyerek bu eleştirileri anlamakta zorlandığını belirtti.

"FUTBOLCULARDAN DAHA FAZLA FEDAKARLIK BEKLENİYOR"

Ceferin'in açıklamaları, futbolcuların artan maç sayısı nedeniyle fiziksel ve zihinsel olarak zorlandıkları yönündeki şikayetlerin ciddiye alınmadığı şeklinde yorumlandı. Ancak Ceferin, bu eleştirilerin gerçekçi olmadığını savunarak, futbolcuların en yüksek maaşları kazanmasına rağmen fikstür sıkışıklığından yakınmalarını eleştirdi. Ayrıca, futbol dünyasında daha düşük ücretlerle oynayan ve geniş bir kadroya sahip olmayan takımların benzer şikayetlerde bulunmadığını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri