UEFA ve ulusal lisans alan kulüpler belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, 2024-2025 sezonu için UEFA ve ulusal lisans almaya hak kazanan kulüpleri açıkladı.

TFF'nin resmi internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, Kulüp Lisans Kurulu'nun değerlendirmesi sonucunda aday takımların sunduğu dosyaların, UEFA ve ulusal lisans kriterlerine uygunluğu incelendi. Bu değerlendirme kapsamında sportif, futbol sosyal sorumluluk, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterler detaylı bir şekilde gözden geçirildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, 14 kulübün UEFA lisansı, 4 kulübün ise ulusal lisans almaya hak kazandığı belirtildi.

Trendyol Süper Lig'den Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Beşiktaş, Çaykur Rizespor, RAMS Başakşehir, Kasımpaşa, Corendon Alanyaspor, Yılport Samsunspor ve İstanbulspor'un, Trendyol 1. Lig'den Göztepe'nin ve Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nden Beşiktaş United Payment, Fenerbahçe Petrol Ofisi ve Galatasaray'ın UEFA lisansı almaya hak kazandığı açıklandı.

Ayrıca, Trendyol 1. Lig'den Bodrum FK, Manisa FK, Adanaspor ve Teksüt Bandırmaspor'un ulusal lisans almaya hak kazandığı ifade edildi.

Diğer 58 kulübe ise kriter eksikliklerini tamamlamaları için 30 veya 60 gün ek süre tanındığı bildirildi. Bu süre içerisinde eksikliklerin giderilmesi ve gerekli belgelerin sunulması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri