Uğurcan Çakır A Milli takım kampında konuştu: Milli takımda kimin oynadığının önemi yok

A Milli Futbol Takımı’nın kalecilerinden Uğurcan Çakır, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'ta oynanacak kritik maçlar öncesinde açıklamalarda bulundu. Milli takım, 11 Ekim’de Samsun’da Karadağ ile karşılaşacak, ardından 14 Ekim’de İzlanda deplasmanına çıkacak. TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde basın mensuplarına konuşan Uğurcan, milli takımda forma şansı bulması halinde elinden gelenin en iyisini yapacağını vurguladı.

Burada bulunmanın her zaman büyük bir gurur olduğunu ifade eden tecrübeli kaleci, "Milli takım kampında olmak her zaman çok güzel. Ortam çok samimi ve keyifli. Hocamızın antrenmanlarına uyum sağlamaya çalışıyoruz. Mert ağabeyin sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarıldığını öğrendik, kendisine buradan geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Yerine Berke aramıza katıldı, biz de çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Milli takımda kalede rekabet olduğunun hatırlatılması üzerine Uğurcan, "Milli takımda kimin oynadığının önemi yok, forma şansı bulan herkes elinden gelenin en iyisini yapıyor. Sezona iyi başladığımı düşünüyorum. Eğer hocam şans verirse, takımımızı en iyi şekilde temsil etmek için elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu. Uğurcan ayrıca, milli takımda yer alan tüm oyuncuların buraya hak ederek geldiklerini ve kaleci pozisyonunda da güçlü bir rekabet olduğunu söyledi.

A Milli Takım kadrosunda birçok kaliteli oyuncunun bulunduğunun altını çizen Uğurcan, "Dünyanın en büyük kulüplerinde oynayan oyuncularımız var. Hem genç hem de takıma liderlik yapan futbolcularımız mevcut. Hakan ağabey gibi dünya çapında bir oyuncumuz var. Ayrıca Arda, Kenan ve Kerem gibi çok yetenekli isimlerimiz de takıma katkı sağlıyor. Arkadaşlık ortamımız çok iyi, hocamızla olan uyumumuz da her geçen gün artıyor. Almanya ile oynadığımız maçta bunun sinyalini verdik." dedi.

Trabzonspor'da sezona takım olarak istedikleri gibi başlayamadıklarını itiraf eden milli kaleci, bireysel olarak ise iyi bir performans sergilediğini belirtti. "Takım olarak zor bir başlangıç yaptık ama kişisel olarak iyi başladığımı düşünüyorum. Her zaman en iyi performansımı göstermeye çalışıyorum ve bu formu hem milli takımda hem de Trabzonspor’da sürdürmek için çok çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa'da bazı oyuncuların yoğun maç temposundan şikayet etmesi üzerine ise Uğurcan, bu durumu doğal karşıladığını belirterek, "Yoğun bir fikstür var, bu gerçek. Biz de Avrupa Şampiyonası sürecinde yaklaşık 45 gün yoğun bir dönem geçirdik. Trabzonspor olarak da Avrupa'da kısa sürede play-off maçlarına çıktık. Her sezon maçların yoğunluğu daha fazla artıyor, ancak bu dünyanın her yerinde böyle. Adaptasyon önemli." diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri