Ümit Milliler abilerine uydu, Türkiye 0-2 İtalya: Salladık ama yıkamadık

Ümit Millî Takımımız, 2025 UEFA Avrupa U21 Şampiyonası Grup Elemeleri ikinci maçında İtalya ile karşılaşıyor. Milliler ilk maçta iki kez öne geçmesine karşın İrlanda Cumhuriyeti’ne 3-2 mağlup olmuştu.

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Ümit Millî Takımımız, Levent Sürme yönetiminde yeni bir sürece girdi. Genç teknik direktör ile hazırlık maçlarında üçte üç yapan Ümit Millî Takım, ilk resmi maçında 2025 yılında düzenlenecek UEFA Avrupa U21 Şampiyonası Grup Elemelerinin ilk maçında 8 Eylül Cuma günü İrlanda Cumhuriyeti’ne karşı yaptı. Deplasmanda Kenan Yıldız ve Cihan Çanak ile iki kez öne geçen Ümit Millî Takımımız, 87. ve 90+6’ncı dakikalarda yediği gollerle rakibine 3-2 mağlup ve gruba puansız başlamıştı.

Ümit Millî Takımın bu kez rakibi, turnuvanın değerli takımlarından biri olan İtalya U21.

Kocaeli Yıldız Entegre Stadyumu’nda oynanan maçta Ümit Millî Takımımızın ilk 11’i şöyle: Doğan Alemdar, Uğur Kaan, Serdar Saatçi, Emin Bayram, Yasin Özcan, Aksel Potur, Bartuğ, Demir Ege, Kenan, Enis ve Erencan Yardımcı.

Teknik Direktör Levent Sürme, İrlanda maçına göre stoperde Ravil yerine Emin’e, orta sahada ise Ankaragücü forması giyen Cem Türkmen yerine Demir Ege’ye bu maçta ilk 11’de şans verdi.

İtalyanlar’ın ilk 11’indeki yedi futbolcusu Avrupa’nın beş büyük liginde oynuyor. Özellikle orta sahada oynayan Juventuslu Miretti ile İnter’in farklı takımlara kiraladığı alt yapı oyuncuları golcü Esposito ve sağ bek Zanotti dikkat çeken isimler. İtalya U21 takımı gruptaki ilk maçta büyük bir üstünlük kurduğu maçta Letonya U21 takımı ile yenişememişti. 6 takımlı grubu ilk sırada bitiren direkt olarak EURO 2025’e katılacak. İkinci sırada bitiren takım ise Play-off oynama hakkı kazanacak.

Grupta İtalya ve Türkiye dışında Letonya, Norveç, İrlanda ve San Marino yer alıyor.

İlk dakikada Bartuğ'un olağanüstü pası ile ceza sahasına gönderdiği pasla iyi başladığımız maçın ilk 15 dakikasında özellikle Kenan Yıldız'ı sol kanatta çok etkili kullandık. 13. dakikada sağ kanattan gelen ortaya Erencan iyi kafa vurdu ama top ağlara gitmedi. İlk 15 dakika Ümit Millilerimiz daha etkili göründü.

17. dakikada üst üste paslarla ceza sahasına sokulan İtalya’da Esposito’nun şutu üstten auta çıktı.

24. dakikada Kenan, sağ çaprazdan nefis sürdü, ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş yan ağlarda kaldı.

İLK YARIDA UZATMADA YIKILDIK

39. dakikada Ndour’un vuruşuna son anda Uğur Kaan ayak koydu. Bir dakika sonra bu kez Miretti’nin ceza sahası içindeki pozisyonunu Emin Bayram bozdu.

İtalya, maç başından beri sağ taraftan başlattığı hücumları sol tarafta sonlandırmak üzere bir taktikle sahadaydı ve sol bek Yasin Özcan ilk yarı boyunca çok fazla açık verdi.

45+3’te Esposito sol kanattan ceza sahasına girdi. Uğur Kaan’ı çalımladıktan sonra ön direğe yuvarladı topa Miretti düzgün bir vuruş yaptı ve takımını soyunma odasına 1-0 önde götürdü.

İKİNCİ YARI DEĞİŞİKLİKLE BAŞLADIK

İkinci yarıya ümit milli takım değişikliklerle başladı. İlk yarıda aksayan Yasin Özcan yerine Hatayspor’un sol beki Engin Aksoy oyuna dahil oldu. Aksel yerine de Ömer Faruk Beyaz oyuna dahil oldu. Dengeli başlayan ikinci yarıda Ümit Millilerimiz ön alan baskısı ile rakibini hataya zorlamaya çalıştı. Kazandığımız topları hemen rakip yarı sahaya göndersek de kaleciyi çok fazla zorlayamadık.

62. dakikada Bartuğ ve Enis Destan oyundan çıktı. Emircan Gürlük ve geçen maçta da gol atan Cihan Çanak oyuna dahil oldu.

78.dakikada Erencan yerine Ankaragücü futbolcusu Cem Türkmen oyuna dahil oldu. Bu değişiklikten sonra Demir Ege biraz daha önde oynamaya başladı. Sol beke Engin ve kanada Cihan’ın geçmesiyle solu daha çok tercih eden milli takımımız maç boyu denediği 15 şutta sadece 4 isabet buldu.

79. dakikada Nasti, kaleci Doğan’ı önde görüp sert vuruşla durumu 2-0’a getirdi.

83. dakikada soldan kullanılan köşe vuruşunda Emin Bayram vuruşunu yaptı kalecinin sektirdiği topu Demir Ege yakın mesafeden ağlara gönderemedi.

Kocaeli’de oynanan maç İtalya’nın 2-0 üstünlüğü ile bitti ve İtalya 2 maçta 4 puana yükseldi. Ümit Milliler ise 2 maçta puanla tanışamadı.

SONRAKİ MAÇ 13 EKİMDE

Ümit Milli takım, 13 Ekimde San Marino ile İstanbul’da karşılaşacak. 17 Ekimde ise rakip 3 maçta 4 puan alan Letonya olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri