Vincenzo Montella: Hazırlık maçı gibi değildi

A Milli Futbol Takımı, deplasmanda İtalya ile golsüz berabere kaldı

A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında deplasmanda İtalya ile golsüz berabere kaldı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında teknik direktör Vincenzo Montella, maçın genel olarak dengeli geçtiğini belirtti.

Renato Dall'Ara Stadı'nda oynanan mücadelenin ardından yapılan basın toplantısında konuşan Montella, öncelikle sakatlanarak oyundan çıkan milli futbolcu Ozan Kabak'ın durumu hakkında üzüntülerini dile getirdi. Montella, "Maalesef çok üzgünüz. Konuyla ilgili bilgi alamadık, bekliyoruz. Sezonun bu noktasında herkesin hayalleri var, hayallerinin peşinde giderken böyle bir sakatlık yaşaması hepimizi derinden üzdü." dedi.

Sert bir mücadele olduğunu hatırlatan gazetecilere cevap veren Montella, "Hazırlık maçı gibi değildi. Aradığımız takım ruhunu sahada yakalama fırsatımız oldu. Maçın sonlarına doğru takımlar yorgundu ama genel olarak baktığımızda dengeli bir maçtı. Rakamsal olarak da dengeli bir maç oldu. Belki İtalya biraz daha önde gibi gözükse de gol beklentisi İtalya'da 0,67, bizde de 0,68'di, İtalya'nın 11, bizim 10 şutumuz vardı, dengeli bir maçtı." şeklinde konuştu.

Montella, maçtan önce son şans vermek istediği oyuncular olduğunu belirterek, "Listeye aldığım bütün futbolcuların en iyi futbolcular olduğuna inanıyorum. Son karara geldiğimizde fiziksel durumlar çok önemli, kondisyon olarak hangisi daha iyiyse... Pozitif olarak ise bugün iki futbolcumuzun ilk kez A milli takım forması giydiğini gördük. Deneyim kazanmaları için çok güzel bir fırsat oldu." ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam, "EURO 2024'te Türkiye olarak hedefiniz nedir?" sorusuna ise, "En genç milli takım olduğumuzu söyleyebilirim. Avrupa Şampiyonası'na katılma başarısı gösterdiğimiz üst üste üçüncü şampiyonamız. Son iki Avrupa Şampiyonası'nda grubu geçme başarısı yakalayamamıştık. Büyük hayallere sahip bir insanım, büyük hayaller kurarken küçük küçük adımlarla ilerlemeyi seven bir insanım. İlk hedefimiz grup aşamasını başarıyla tamamlamak ve geçmek." şeklinde yanıtladı.

Montella, genç oyuncu Kenan Yıldız'la ilgili olarak da, "Kenan tam bir futbolcu, fiziksel olarak son kampa göre gelişti. 18 yaşında bir futbolcu olduğunu hatırlatmakta fayda var, hala gelişebilir, büyük bir gelecek onu bekliyor. Bu kadar fazla tanınmış olmasına rağmen dengesini bozmaması da çok pozitif bir not. Böyle devam etmeli." şeklinde değerlendirmede bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri