Vincenzo Montella’nın milli takım karnesi

Vincenzo Montella, takımın başına geldiğinde Ermenistan’ı geçmekte zorlanan, Kuntz ile hep farklı denemelerle darmadağın olmuş bir A Milli Takım vardı. Peki, Montella ile ne değişti?

DEĞERLENDİRME-ÖMERCAN ÖZMEN

Gruptan çıkmanın başarı olarak sayılacağı, son turnuvada sıfır çeken Milli Takım'a çeyrek final oynatan Montella, Hollanda mağlubiyeti sonrası yine eleştiri oklarının hedefi oldu. Montella’ya özellikle sosyal medyada ünlenen gazetecilerden büyük bir öfke seli vardı.

Peki, Montella bahsettikleri kadar başarısız mı?

Vİncenzo Montella, takımın başına geldiğinde Ermenistan’ı geçmekte zorlanan, Kuntz ile hep farklı denemelerle darmadağın olmuş bir takım vardı. Montella bu sürecin ardından 8 resmi maça çıktı. İlk maçı olan Hırvatistan maçını kazanamasa zaten bugün turnuvayı evden izliyorduk.

Hırvatistan ve Letonya galibiyetlerine Galler beraberliği ekleyerek bizi finallere taşıdı.

İşin özü Montella, çıktığı 8 maçta yalnızca iki mağlubiyet aldı. Biri gruplarda Portekiz, biri de dün geceki Hollanda! 14 gol atıp 9 gol yiyen Montella’nın puan ortalaması da 2.0 oldu.

Hollanda’ya ya da Portekiz’e yenilmenin sürpriz olduğunu kimse söyleyemez ancak Avustruya gibi turnuvanın gizli favorilerinden görülen bir takımı yenmenin büyük bir başarı olduğundan herkes söz edebilir.

Altın jenerasyon diyebileceğimiz bir futbol grubu var ve deneme yanılma ile alabileceğimiz yol ihtimali yok. Bu nedenle bizi turnuvaya taşıyan ve turnuvadaki fotoğraflardan gördüğümüz kadarıyla Arda’dan Mert’e, Cenk’ten Kerem’e bir uyum içinde olan Montella’ya güvenmek ve inşa sürecine destek olmaktan başka her yol fazlasıyla hayalcilik olacak.

2026 Dünya Kupası’na dair hayaller kuruyorsak elbette hem jenerasyonumuzun hem de bu 2 puan ortalamasının payı büyük.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri