Wimbledon 2024'te favoriler hata yapmadı: Iga Swiatek ve Novak Djokovic ikinci turda

Sezonun üçüncü Grand Slam tenis turnuvası olan Wimbledon'da, Polonyalı Iga Swiatek ve Sırp Novak Djokovic ikinci tura çıkmayı başardı.

İngiltere'nin Başkenti Londra'da düzenlenen ve çim kortta oynanan tek Grand Slam turnuvasında, dünya kadınlar sıralamasında 1 numarada yer alan Swiatek, ABD'li Sofia Kenin ile karşı karşıya geldi. Toplamda 1 saat 19 dakika süren mücadelede Swiatek, rakibini 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup ederek ikinci tura yükseldi.

Tek erkeklerde ise 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, Çek tenisçi Vit Kopriva'yı rahat bir oyunla 3-0 (6-1, 6-2, 6-2) yenerek ikinci tur biletini aldı. 4 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev de İspanyol rakibi Roberto Carballes Baena'yı 3-0 (6-2, 6-4, 6-2) mağlup ederek bir üst tura çıktı.

Öte yandan, 6 numaralı seribaşı Rus Andrey Rublev, dünya 122 numarası Arjantinli Francisco Comesana'ya 6-4, 5-7, 6-2 ve 7-6'lık setlerle 3-1 yenilerek turnuvaya ilk turda veda etti. Rublev, maç sırasında zaman zaman gergin anlar yaşadı ve raketini kırdığı görüldü. Daha önce Roland Garros'ta da sinirlerine hakim olamayan Rublev, benzer şekilde raket kırmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri