Wimbledon'da yarı finalistler belli oldu: Djokovic oynamadan, Musetti 5 sette yarı finale çıktı

Sezonun üçüncü Grand Slam tenis turnuvası Wimbledon'da erkeklerde yarı finalistler belli oldu.

Erkekler 2 numaralı seribaşı Novak Djokovic, çeyrek final maçına çıkmadan yarı finale yükseldi. Avustralyalı tenisçi Alex de Minaur'un kalça sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekilmesi, Djokovic’in doğrudan yarı finale geçmesini sağladı.

Wimbledon organizasyonundan yapılan açıklamada, "Alex de Minaur, Arthur Fils karşısında oynadığı 4. tur maçında kalça sakatlığı yaşadı ve bu nedenle Wimbledon'dan çekildi," ifadelerine yer verildi. De Minaur, bu sabah çeyrek finalde Novak Djokovic ile karşılaşmayı planlıyordu, ancak sakatlığı nedeniyle maçtan çekildi.

Diğer çeyrek final karşılaşmasında ABD'li raket Taylor Fritz, İtalyan Lorenzo Musetti ile karşılaştı. Maçın ilk setinde 6-3 galip gelen Fritz, ikinci sette 7-6 mağlup olarak setlerde durumu 1-1 yaptı. Musetti, üçüncü sette üstün bir performans sergileyerek 6-2 kazandı. Taylor Fritz, sonraki seti 6-3 alarak maçı karar setine taşıdı. Ancak Musetti, karar setinde müthiş bir performans sergileyerek 6-1 galip geldi ve kariyerinde ilk kez Grand Slam yarı finaline yükseldi.

İtalya'nın diğer dünya 1 numarası Jannik Sinner'in elenmesinin ardından Musetti, İtalyan tenisinin gururunu taşımaya devam ediyor. Musetti, Djokovic ile yarı finalde karşılaşacak.

Maç sonrasında duygu ve düşüncelerini paylaşan Musetti, İtalyan taraftarlara teşekkür ederek, "İtalya’nın ve taraftarlarımızın desteği benim için çok değerli. Bu başarıyı onlara armağan ediyorum," dedi.

Diğer yarı final eşleşmesinde de Danııl Medvedev, Carlos Alcaraz'la karşılaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri