Yalçın Koşukavak'tan Süper Lig hakemi eleştirisi

Alagöz Holding Iğdır FK Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Trendyol 1. Lig'in 7. haftasında Erzurumspor FK'ye 2-1 mağlup oldukları maçın ardından, takımının 10 kişi kalmasına rağmen iyi bir performans sergilediğini belirtti.

Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Koşukavak, Süper Lig'den gönderilen hakemlerin 1. Lig'deki maçlarda yeterince odaklanmadığını dile getirdi. "Süper Lig'den 1. Lig'e hakem gönderildiğinde sahada yönetmiyor, sadece idare ediyor. Kırmızı kart doğru olabilir ama maç boyunca hakem oyunu yönlendirmedi, sadece idare etti." ifadelerini kullandı.

Koşukavak, alt liglerden hakem atanmasını önererek, "Alt liglerden gelen hakem hata yaparsa, bunu futbolun gelişimi için tolere edebiliriz. Ancak bu şekilde hakemlik gelişmiyor. Maçta top bariz şekilde taca çıktı, ama karar yanlış verildi. Bağırınca kırmızı kart görüyorsunuz. Bu sadece benim sorunum değil, ülke futbolunun sorunu." dedi.

Maç değerlendirmesinde ise oyuncularının performansına övgüde bulunan Koşukavak, "İki haftadır kaybediyorduk, bu hafta iç sahada kazanmak istiyorduk. Kırmızı kart sonrası oyun tamamen değişti ama 10 kişi kalmamıza rağmen rakip sahada baskı kurduk. Takımım mücadele etti, 10 kişi olmamıza rağmen rakibi zorladık. Ülke futbolunun gelişememesi daha büyük bir sorun." şeklinde konuştu.

Takımının eski gücüne kavuşacağına inandığını belirten Koşukavak, "Oyuncularım 10 kişi olmalarına rağmen iyi bir reaksiyon gösterdi. Maç kaybediyoruz ama savaşıyoruz ve pes etmiyoruz." diye ekledi.

Erzurumspor FK Teknik Direktörü Hakan Kutlu ise takımını kutlayarak, "Oyuncularımı 2-0'a kadar sergiledikleri oyun için tebrik ediyorum. Futbolun gerekliliklerini yerine getirdik. Rakibimiz güçlü bir takım, önemli transferler yaptı ve kadro derinliğine sahip." dedi.

Kutlu, Erzurumspor'un hedefinin sahada iyi futbol sergilemek olduğunu belirterek, "Oyuncularımıza ilk 6 ya da ilk 2 hedefi koymuyoruz, mücadelemizi ve isteğimizi ortaya koyduğumuzda hedef kendiliğinden gelecektir. Hakemleri de tebrik ediyorum, çok iyi bir maç yönetti. Bolu maçı hazırlıklarına başlayacağız ve milli maç arasına iyi bir sonuçla girmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri