Yeni bir teknik direktör doğuyor: Çağdaş Atan

Başakşehir'in genç hocası göz dolduruyor. Şimdiden büyük takımların radarına giren Atan'ın hedefi ise Avrupa!

ÖZEL HABER: ÖMERCAN ÖZMEN

Başakşehir geçtiğimiz sezon 4 haftada aldığı 4 puanla sıkıntılı günler yaşıyordu. Teknik direktör Emre Belözoğlu ile yolları ayırmakta geciken kulüpte takımın içi de adeta kaynıyordu.

Karşılıklı anlaşma yoluna gidilmeyince Belözoğlu ile yollar tek taraflı olarak ayrıldı. Yerine ise Kayserispor'da mütevazi bir takımla harikalar yaratan, transfer yasağına rağmen eldeki malzeme ile iyi işler yapan Çağdaş Atan getirildi.

Çağdaş Atan önce sezonu dördüncü haftada kapatma ihtimali olan Başakşehir'i lig dördüncüsü yaptı. 61 puanla Konferans Ligi kapılarını aralayan genç teknik direktör kulübün düzenli olarak katılmaya çalıştığı Avrupa kupaları hedefini yerine getirdi.

Yeni sezonla birlikte de erken başladığı ön eleme heyecanında 4 maça çıktı. 4 maçta 13 gol atan İstanbul ekibi kalesinde yalnızca bir gol gördü. Dörtte dört ile Play Off turuna çıkan Başakşehir'in yeni rakibi İrlanda ekibi St. Patricks oldu.

Son 12 resmi maçta da 10 galibiyet elde eden genç teknik direktörün adı şimdiden üst sıralar için mücadele vermek isteyen takımlarla anılmaya başladı.

Önce sezon başında Beşiktaş ile adı anıldı, şimdi zor günler geçiren Trabzonspor ile adı anılıyor. Çağdaş Atan'ın aklında ise her zaman Avrupa ihtimali var.

GENÇ OYUNCULARI DA KULLANMAYI SEVİYOR

Çağdaş Atan, oyun felsefesini ve planlarını sahaya yansıtırken genç oyuncuların yeteneklerini parlatacak rolleri bularak, gelişimleri için onlara forma vermekten çekinmiyor.

Son dönemlerde sivrilen teknik adamın, geçtiğimiz sezon deplasmanda oynanan Ankaragücü maçının ardından yaptığı açıklamalar, Atan'ın genç oyunculara bakış açısı konusunda ipucu vermişti.

Çağdaş Atan Başakşehir'in gelecek vaat eden genç oyuncusu Hamza Güreler hakkında gelen soruya 'liyakat' özelinde bir cevap vererek hak eden genç oyuncuların her zaman sahada olacağını belirtmişti. 2006 doğumlu Hamza Güreler'in genç milli takımlarda yaşadıklarına değinen Atan, oyuncusunun arkasında durarak, '''Liyakatli şekilde formayı almasına rağmen U-21 Milli Takım kadrosuna alınmadı'' şeklinde oyuncusunun arkasında durmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri