Tarihe bir not: Fatih Arda İpcioğlu

Bülent Karadaş

Türk gençliğine gerekli yatırımı ve desteği sağlayınca başarının kaçınılmaz olduğunu bir kez daha gördük.

Filenin Sultanlarının bu ülkenin yüzünü güldürmesi, güreşte, tekvandoda, boksta, okçulukta, halterde yaşanan başarılar Türk sporunun geleceği için çok ama çok önemli. Kış sporlarında ise son 5 yılda yaşananlar ve gelinen nokta çok önemli. Önceki dönem anlayışlarının federasyonu sadece bir basamak gibi görmesi bu branşın iyi bir noktaya gelmesini engellemiş. Sadece egoları tatmin etme anlayışı yüzünden bir türlü istenilen yere gelememek üzücü olsa gerek.

Ancak artık kış sporlarında da iyi noktalara geldiğimizi düşünüyorum. Fatih Arda İpcioğlu Kayak Federasyonu’nun adeta tek temsilcisi… Son yıllarda adını medyada sıkça duyar haldeyiz.
Fazla değil bundan 10 yıl önce birileri bize Kayakla Atlamada madalya kazanacağımızı söylese ‘Bırakın Bu işleri’ derdik.

Erzurum’da kış oyunları için yapılan atlama kulelerine bakınca bile insan korkarken bugün bir sporcumuz Dünya Kupasında üçüncü sırayı alıyor.
Bu çok önemli bir başarı…
Bu tarihi bir başarı…

Bu devlerin olduğu bir branşta var olma savaşının başarısı…
Doğru yetenekler bulur iseniz, onları doğru antrenörlerin eline verip o teknik kadrolarında arkasında durup, destekler ve sportif programlarına karışmazsanız , sabreder , anlayış gösterir, başarının bir ekip işi olduğunu unutmaz iseniz başarı mutlaka gelecektir.

İşte bu doğrultuda hareketle yola çıkan Federasyon Başkanı Ali Oto, sabretmenin, güvenmenin, çok çalışmanın ve inancının karşılığını aldı. Böylesine önemli bir başarıyı umarım tüm spor kamuoyu görür ve destekler.

Artık Türk sporu her branşta kürsünün çok önemli bir parçası…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.