TİGEM’e sahip çıkılmalı, çünkü…

Dursun Erkılıç

Türkiye’de ülkenin, milletin değerlerine karşı zaman zaman yürütülen haksız, acımasız ve asılsız kampanyalar hem bunu yapanlara hem de ülkenin, toplumun tümüne zarar veriyor.

Bunun son örneğini TİGEM konusunda gördük.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), bu ülkenin yeri doldurulamaz gerçek bir değeridir.

Böylesine bir kurum birilerinin ihtirası ve iftirası ile zarar görüyor.

Konuya en hassas kişilerden biri Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’dır.

Hem başında bulunduğu Sendika, TİGEM ve OGM gibi yerlerde örgütlü ve yetkili sendika hem de ülke sevgisi ve sosyal sorumluluk duygusu yüksek biridir.

Yalan ve iftira tavan yaptı!

TİGEM ile ilgili yalanlar, “Ceylanpınar Tarım İşletmesi’ndeki ceylanlar kesilerek bürokratlara ikram ediliyor” iftirası ile tavan yapınca, Aslan, dayanamadı ve açtı ağzını, yumdu gözünü!

Çünkü doğrudan TİGEM’i hedef alan, kuruma büyük zarar veren bu iddia daha doğrusu iftira gereken cevabı almalıydı.

Settar Aslan, “Gözünüze, dizinize dursun” diyerek, kadir / kıymet bilmezlere, TİGEM’in imkanlarından faydalanmalarına rağmen bu yalanları uyduranlara cevabını verdi ama diyecekleri de vardı.

Önemli hususlara dikkat çekti

Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan’ın açıklamalarından bazı hususları satır başı olarak hatırlatmak istiyorum:

-Orman Genel Müdürlüğü 182 yıllık, TİGEM ise 700 yıllık kurumlardır. Her iki kurumumuz da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan çok daha eski ve köklü bir maziye sahiptir.

-TİGEM’lerin bir kısmı kiraya verilmiş olsa da büyük bir kısmı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün elinde bulunmaktadır. Bunlar içinde en büyüğü Ceylanpınar’dır. Hatta TİGEM deyince akla ilk Ceylanpınar gelir.

-Bir kısmında sulu, bir kısmında susuz tarım yapılır ve yılda iki ürün alınan bir işletmedir…

Hayvancılığın gelişmesinde önemli bir rolü vardır… Büyükbaş ve küçükbaşlarda modern, verimli bir ırk geliştirildi… Hayvancılığın motoru, lokomotifidir.

TİGEM karnımızı doyuran; Orman Genel Müdürlüğü oksijenimizi, sağlığımızı koruyandır. Bu kurumlar yıpratılmamalı…

-Tarım, hiçbir sektöre benzemez, bir elbiseyi üç-beş yıl giyebilirsiniz ama gıda öyle değil. Günde üç öğün karnınız doymalı…

-Her bakan değişiminde birileri birileri hakkında asılsız iddialar üretiyor. Ceylanpınar’da ceylanların kesilip bürokratlara yedirildiği iftirası atıldı. Yok böyle bir şey. Bunlara bizim üyelerimiz bakıyor. Böyle bir şey olsa ilk biz duyarız ve tepkimizi gösteririz. Birilerini parlatmak için TİGEM yıpratılmamalı…

-Bölgede göçerlerle ilgili sorunlar var. Araziler çiftçilere dağıtılsın diyenler var… Oysa TİGEM tarımın ana gücüdür. Damızlık hayvan ve tohum ürütmektedir…

Bu tür söylentilerin önü kesilmeli

Madde madde sayılan yukarıdaki hususlar ortadayken birilerinin akıl almaz iddia ve iftiralarla ortalığı karıştırmak istemesi, TİGEM’e zarar vermesi anlaşılır gibi değil.

Bu tür söylentilerin, yalanların önü kesilmeli.

Yoksa çamur at izi kalsın misali, insanların akıllarında soru işaretleri oluşabilir.

TİGEM’i bilen biliyor ama bilmeyenleri bilgilendirmek adına bunları hatırlatmak istedim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.