Ankara tüm sorunları, avantajları ve tarihi sorumluluğu ile Cumhuriyet’in 100. Yılı’nda daha çok üreten, daha çok turist çeken bir başkent olmayı hedefliyor. Yerel yönetimlerden sivil toplum kuruluşlarına, sanayicisinden gazetecisine kadar toplumun her kesimi Ankara’ya odaklanmış durumda. Herkes şunun farkında, ‘kent ekonomisi büyüdükçe hep birlikte kazanacağız’…
Bu konuları bilen; tarıma, doğaya yatırım yapan; esnafa destek elini uzatan ve Ankara’da yerel seçimlerin en dikkat çeken isimlerinden olan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok; sıradan gibi görünen bir belediye bültenin de bile çok önemli mesajlar verebiliyor. Ankara’yı bilen, belediyeciliğiyle hem ilçesinde hem de Ankara’da dikkat çeken sayın Başkan, önemli bir etkinliğe öncülük etti.
Ankara Keçiören Estergon Kalesi’nde yapılan “Ankara Buluşmaları” isimli toplantıya Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Metin Şenbil, Doç. Dr. Hayri Ulvi, Dr. Kürşat Yıldız, TÜRPAV Başkanı Doç. Dr. Sinan Demirtürk Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdür Yrd. Dr. Akın Kısa ve Akıllı Kentler Daire Başkanı Dursun Yıldırım Bayar ile belediye yöneticileri katıldı.
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, burada yaptığı konuşmada, şu önemli açıklamaları yaptı:
KAYNAK PROBLEMİ YOK: Türkiye’de belediyelerin kaynak problemi yok, kaynağı yerinde kullanmama problemi var. Belediye başkanlarının vatandaşa hizmet etmek için elinde büyük imkânları var. Bu imkânlar gerçek ihtiyaç ve çözümlere yöneltilmiyor. Akıllı kentleri ancak ihtiyaçları doğru belirleyerek, sorunları iyi analiz ederek ve yatırımları akılcı şekilde planlayarak gerçekleştirebiliriz. İnsanlarımızla yerel yönetimi yakınlaştırarak katılımı ve yönetişimi iyileştirmeliyiz.
İÇLER ACISI HALE GELMİŞTİR: Ankara’nın halâ kentsel altyapı envanteri yok. Ankara’nın halâ ulaşım master planı gerçekçi değil. Hala değişen iklimlere, afetlere göre simülasyonları yok. Her sağanak yağıştan sonra alt geçitler göllere, birçok ilçelerin geniş caddeleri sel yatağına dönüyor. Ayrıca her yıl artan göç ve demografik değişimlere yönelik gelişim aksları planlanmamış, altyapıları hazırlanmamıştır. Cumhuriyetimiz 100. yılına girerken Ankara, Başkent kimliğinden gittikçe uzaklaşmış, içler açısı hale gelmiştir. Başkentin tarihine ve kimliğine yönelik hiçbir yatırım ve proje hayata geçirilmedi.
KEÇİÖREN’E KENT MÜZESİ KURULUYOR: Her şehrin Kent Müzesi var ancak Ankara’nın yok. Milli Mücadele’nin yönetildiği, cumhuriyetin kuruluşuna tanıklık eden bu şehir bunu hak etmiyor. Keçiören olarak Ankaralıların gurur abidesi olacak bir müzeyi biz kuruyoruz. ‘Atatürk ve Milli Mücadele Dönemi Ankarası’ temasıyla hazırladığımız müzemiz inşallah Cumhuriyetimizin 100. yılında ziyarete açılacak.
Gelecek yıl yapılacak yerel seçimler öncesi kulisler hareketleniyor… Kimi gözüne bir ilçeyi kestiriyor; kimi yüksek hedefler belirliyor… Bazısı ‘mevcudu koruyabilir miyim’ diye düşünüyor… Daha da yoğunlaşacak gündemin içinde Ankara’yı unutmayanları biz de unutmayacağız. Bu anlamda Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok’un başlattığı ‘Ankara Buluşmaları’nı önemli buluyorum…