Türkiye sevdalısı Ganire Paşeyava'yı böyle tanıdım

Adem Yavuz Irgatoğlu

Türkiye ve Turan sevdalısı, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşeyava 48 yaşında rahmet-i Rahman’a kavuştu.

Paşeyeva, mide küçültme ameliyatı geçirmişti. Bir süre önce de rahatsızlanarak hipotonik durum tanısı ile Başkent Bakü’de hastaneye kaldırılarak yoğun bakımda tedavi altına alındı. 28 Eylül’de ise vefat haberini duyduk. Allah rahmet eylesin.

Ganire Hanım’ı 2017’de Pursaklar Belediyesi Basın Müşaviri görevini yürütürken tanıdım. ‘Hocalı Katliamının 25. Yılı’ nedeniyle bir panel düzenlemiş, konuşmacı olarak da Ganire Paşeyava’yı davet etmiştik. O gün konuşma yapan Ganire Hanım, uluslararası kamuoyunun Azerbaycan’a destek vermediğini belirterek şunları ifade etmişti:

“TÜRKİYE GÜÇLÜ OLURSA TÜRK DÜNYASI GÜÇLÜ OLUR”

“Bizler Türk-Müslüman olduğumuz için bize destek vermiyorlar. Avrupa’da insan hakları diye bağıranlar, insan hakları gerekçesiyle terör örgütleri destekçilerini utanmadan savunanlar, bir milyon insanın haklarını görmezden geliyorlar. Tıpkı terörle mücadelede Türkiye’ye yaptıkları gibi. Dün Azerbaycan’da yaptıklarını bugün terör örgütleri ile Türkiye’de yapmaya çalışıyorlar. Bugün Türkiye’nin daha çok yanında olmalıyız. Bu kaleyi zayıflatmaya çalışıyorlar. Yeni bir Çanakkale’den geçiyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişimini hepimiz gördük. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Türkiye güçlü olursa Türk dünyası güçlü olur…”

“KARABAĞ’I UNUTTURMAYAN…”

Pursaklar’da bir de ‘Karabağ Parkı’nı hizmete açmıştık. Orada da konuşma yapan Ganire Paşeyava şöyle demişti: Türkiye’nin desteğini, Pursaklar’ın desteğini gördükçe kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Karabağ’ı unutturmayan Türkiye’ye, Pursaklar Belediye Başkanı Sayın Selçuk Çetin Bey’e teşekkür ediyorum…”

Sonra 15 Temmuz gazilerini ziyaret etmiştik, gözyaşlarını tutamamıştı. “Şehitlerimiz, gazilerimiz…” derken kelimeler boğazında düğümlenmişti.

Cesur bir hanımefendi idi, aynı zamanda meslektaşımız olarak bir gazeteci idi. Kalbinde Türkiye sevdası ve Turan aşkı vardı. Yıllar önce Ermeni vekilin "Ermeniler Karabağ'dan çekilmez…" sözlerine tarihi ayar vererek "Artık ne Sovyet var size yardım edebilecek, bizi baskıda saklayacak. Bitti o dönem. Azerbaycan bütün yaralarına rağmen kalkıyor. Çok az kaldı sizi Karabağ'dan çıkaracağız, öyle çıkarırız ki bakarsınız." sözleriyle tokatlamıştı.

Evet, Ermeniler de onları kışkırtanlar da bakakaldılar… Azerbaycan, zafer kazandı, “Karabağ Azerbaycan’dır” sözü, Şuşa ve Zengezur tüm dünyanın aklına bir daha kazındı…

AVRUPA ÜLKELERİNE TÜRKİYE ÇIKIŞI!

Ganire Hanım, bir yumruğunu Ermenilere sallarken diğer yumruğunu da AB ülkelerinin suratına konduruyordu. Cesur yürekli Paşeyava, sadece Ermenilerin zulmüne değil, Avrupa’nın ikiyüzlü tutumuna da isyan ediyordu!

Öyle ki 2017’de Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisinde yaptığı Türkiye konuşmasında, ülkemizin terörle mücadelede üstün bir gayret ortaya koyduğunu belirterek, "Siz bu konuda ne yaptınız? Bugün Türkiye birçok terör örgütüne karşı cansiperane mücadele ediyor. Türkiye aynı zamanda Avrupa adına, insanlık adına da terörle mücadele ediyor ve bu yolda şehitler veriyor. Avrupa terör örgütlerin yandaşlarına her türlü kolaylığı sağlıyor." sözleriyle AB ülkelerinin suratına suratına çarpıyordu.

Yurt dışında “Türk dışişleri bakanı” gibi Türkiye’yi savunuyor, yurt içinde birçok programa katılıp “Karabağ, Karabağ…” diyordu!

Karabağ özgürlüğüne kavuştu… Ganire Hanım ise Türk milletinin sevgisine mazhar oldu. Ruhu şâd, mekânı cennet olsun…

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.