Tarih deyince sizin ilginizi ne çeker bilmem ama. Başka tarihler pek dikkatimi çekmez benim. Osmanlı Tarihi, İslam tarihi, Türk tarihidir benim ilgi alanım.
Biz Türk milletiyiz. Ayranımız çabuk kabarır bizim. Tarihteki sayısal veriler aklımızda pek kalmaz ama Alparslan’ın Malazgirt’teki Anadolu’ya girerken uyguladığı yarım ay biçimindeki savaş planını asla unutmayız.
Hz. Peygamberimiz, Hz Ebubekir ile Mekke’den Medine’ye hicreti esnasında mağaraya girdikten sonra bir örümcek ağlarını mağaranın girişini örerek girişi kapatmıştır. İki güvercininde yuvalarında hiçbir şey olmamışçasına mağaranın içinde bulunmaları müşriklerin mağaraya girmekten alıkoyuşunu hatırlamayan var mı?
Peygamber efendimizin “İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” Hadisini kim unutabilir. Fatih’in İstanbul’u fethedişini kim unutabilir. İçimizden kim Ulubatlı Hasan’ın yerinde olmak istemez ki! Öleceğini bile bile bayrağımızı göndere çeken. Elhamdülillah Müslümanız biz.
Yavuz Sultan Selim Han’ın kulağındaki küpeyi neden taktığını bilmeyen var mı? Mısır seferine giderken atından inip yürürken efendim attan indiniz. Neden yürüyorsunuz diyen Hasan Can’a “Hasan görmüyor musun, önümüzde Allah resulü Fahri kâinat efendimiz yürüyor” demesini unutmak mümkün mü?
Tarihin sayısal verileriyle değil de. Bizleri o günleri sanki yaşıyormuşçasına kaleme alıp, akıcı bir üslupla romanlaştıran ülkemizin yetiştirdiği civanmert yazarlarından kitapları 150 bin adetten fazla okuyucuya ulaşmış “Ufuk TUFAN” kardeşimizi anlatmak istiyorum.
Sivas’ın Kangal ilçesinde doğdu. Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Anabilim Dalı’ndan 2008 yılında Yüksek Lisans derecesi ile mezun oldu. Ağustos 2008’den bu yana MEB’de Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapmaktadır. 2011 yılından bu yana ilhamını Türk tarihinden, Türk mitolojisinden ve Türk destanlarından alan tarihi, fantastik ve mitolojik romanlar yazan; sinema ve animasyon filmi senaryoları kaleme alan yazarın yayımlanmış on dört eseri bulunmaktadır.
Yazar, evli ve iki erkek çocuk babasıdır.
Eserleri:
• Kayıp Kitap, Aralık 2015.
• Yafes’in Oğulları (Yada Taşı Efsanesi-1), Mayıs 2016.
• Bamsı (Dede Korkut Romanları-1), Ekim 2016.
• Boğaç Han (Dede Korkut Romanları-2), Ocak 2017.
• Türk Piramitleri (Yada Taşı Efsanesi-2), Haziran 2017.
• Ertuğrul Bey ve Kayılar, Kasım 2017.
• Tepegöz, (Dede Korkut Romanları-3), Mayıs 2018.
• Dede Korkut ile Değerler Eğitimi (5 kitaplık set), Haziran 2018.
1. Bamsı Beyrek Devler Ülkesi’nde
2. Tepegöz’ün Sihirli Yüzüğü
3. Banu Çiçek Periler Diyarı’nda
4. Kazan Bey’in Kayıp Hazinesi
5. Boğaç Han’ın Meçhul Misafiri
• Kuruluş Osman, Ekim 2018.
• Göktanrı’nın Gölgesi Oğuz Kağan, Nisan 2019.
Hocamın “Bamsı” isimli kitabını okudum. Gerçekten harika bir üslupla ele alınmış. Hadi ne duruyorsunuz. Hem Tarihimizi zevkle okurken, yüce Allah’ımızın ilk emri “Oku” ayetini yerine getirmiş olursunuz.
Ne dersiniz?