Şiir bir başkadır dilimizde. Duyguların tavan yaptığı, arzuların şaha kalktığı, ritmik dizelerin oluşturduğu yazı dizisidir; şiir. Uygun melodiyle çalınıp söylendiği zaman şarkı, türkü deriz adına.
İşte o şiirlerin adamı, Anadolu’nun çağlayan sesi; Osman Alpsoy hocamızdan bahsetmek istiyorum size.
Osman hocamla ilk tanışmamız Ahilik Haftası kutlamalarıyla iç içe kutlanan Kitap Fuarında Kırşehirliler için ayrılan standın içinde elinde bir kitabı incelerken gördüm. Hocama bakarken Ankara Anadolu gazetesinde şiirler yazan Osman Alpsoy olduğunu tahmin ediyordum, aslında. Ancak hata yapmamak adına ‘‘Kiminle tanışıyorum, acaba’’ deyince. Yüzüme bakıp ‘‘Osman Alpsoy’’ dedi. Bunun üzerine bende telefonumdan Anadolu gazetesinin internet sayfasından hocamın en son yazdığı şiiri açıp okumaya başlayınca bu benim şiirim dercesine bana bir bakışı vardı ki. O şaşkın bakışları arasında şiiri okumayı tamamladım. Osman beye aynı gazetede şiir ve makaleler yazdığımı söyleyip kendimi tanıttım.
Bir müddet daha sohbet ettikten sonra hocamın bir kitabını aldım. Diğer şiir kitabını hocam ‘‘Uğur Böceğine saygılarımla’’ notunu yazdıktan sonra imzasını atarak hediye etti.
Osman Alpsoy, 1962 yılında Erzurum ili Narman ilçesi Sülüklü köyünde dünyaya geldi. İlk orta ve lise tahsilini Narman’da tamamladı.
Kırşehir Eğitim Yüksekokulundan 1984 yılında mezun oldu. Konya’nın Kulu ilçesi Beşkardeş ilkokulunda öğretmenlik yaptı.
1989 yılında Kırşehir Akpınar Hacıselimli köyünde ilkokulunda bir ay çalıştıktan sonra Çiçekdağı ilçesi Kabaklı köyünde 1996 yılına kadar çalıştı.
1996-2005 yıllarında Çiçekdağı ilçesi Atatürk ilköğretim okulunda çalıştı. 1999 yılında Anadolu Üniversitesi Türkçe bölümünde lisans tamamladı.
2005 yılında Kırşehir Cacabey ilköğretim okuluna tayin oldu. 2006 yılında uzman öğretmen oldu. 2013 yılında 30 ağustos okuluna tayin oldu halen aynı okulda çalışmaktadır.
Evli ve üç çocuk babasıdır. Teknolojiye ve şiire ilgi duymaktadır.
Eserleri: Her Yanım Hüzün, Dosta Giderim