+1 kromozoma rağmen COVID-19 ve lösemiyi yendi

Down sendromlu Burhan Mustafa Karaoğlan (14), sporda elde ettiği başarılarla moral bulup hem lösemiyi hem de COVID-19'u Gaziantep'te yenmeyi başardı.

Gaziantep'ten sevindiren haber geldi. +1 kromozoma rağmen hayata sarılan ve mücadelesiyle örnek olan Burhan Mustafa Karaoğlan, lösemiyi yenerek başkalarına da umut oldu.

Spor tutkusu olan Mustafa, futsal milli takımına seçilerek hem önemli bir başarı elde etti hem de yüksek moral ile lösemiyi yendi.

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Serinevler Mahallesi'nde yaşayan down sendromlu Burhan Mustafa Karaoğlan (14), +1 kromozoma rağmen son 3 yılda hem COVID-19'u hem de lösemiyi yenmeyi başardı.

Burhan Mustafa, 8 yaşında başladığı yüzme, basketbol ve futsal gibi spor dallarında önemli başarılara imza atın çok sayıda madalya kazandı. Down Sendromlu Futsal Milli Takımına da seçilen Mustafa, sporla hayat buldu. 6 yaşında spora başlayan Mustafa, 8 yaşında ise yüzmeyi öğrendi. 10 yaşında yüzme derecesi alarak yarışmalara katılmaya başlayan Mustafa, lösemiye yakalanarak bir süre yüzmeye ara verdi.

SPORLA HAYATA TUTUNDU

Oğlunun zor zamanlar geçirdiğini anlatan baba Yunus Karaoğlan, Mustafa'nın 6 yaşında spora başladığını, 8 yaşında ise yüzmeyi öğrendiğini söyledi. Mustafa'nın spora tutunarak hayat bulduğunu anlatan Yunus Karaoğlan, "Mustafa spora aşık bir çocuk, madalyalarımız var. Mustafa’nın geleneksel güreşlerde 2 tane madalyası var. Harici olarak futsalda devam ediyor ve de iyi bir yüzücü. İnşallah başarılarınızın devamı da olacak." dedi.

Oğlunun 2020'de lösemiye yakalandığını belirten baba Karaoğlan, "Mustafa çok ağır bir COVID geçirdi. Entübe oldu, bayağı uzun bir süreçti, bayağı sıkıntılar yaşadık. Sonra ümmin plazma Gaziantep’te bize geldi. Şükür atlattık. Zor bir süreçti ama hamdolsun şu an iyiyiz, spora devam diyerek sporla da yolumuza devam edeceğiz.” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri