50 yıldır terzilik mesleğini titizlikle sürdürüyor!

64 yaşındaki Eşref Özdemir, ustasından öğrendiği terziliği 50 yıldır titizlikle sürdürüyor. 1972 yılından itibaren Ankara’da terzilik mesleğini icra eden Özdemir, iş potansiyelinin düşük olmasından dert yanıyor.

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Ankara’da ustasından öğrendiği terziliği 50 yıldır sürdüren Eşref Özdemir, ilerleyen yaşına rağmen müşterilerine hizmet vermeye devam ediyor.

Mesleğe 12 yaşındayken ustasının yanında çırak olarak başlayan Özdemir, 1972 yılından itibaren Ankara’da terzilik mesleğini icra ediyor.

Büyük bir tutku ve heyecanla mesleğini sürdüren Özdemir, hazır giyim sektörü nedeniyle eskisi gibi rağbet olmasa da mesleğini aynı titizlikle yapıyor.

50 YILDIR TERZİLİK YAPIYOR

Son yıllarda pek çok meslek gibi terziliğin de kaybolmaya yüz tuttuğuna işaret eden Özdemir, “İlkokulu bitirdikten sonra babam beni bir terzi dükkanına çırak olarak verdi. O günden bu yana mesleğimi icra ediyorum. “dedi.

GÜNLÜK 2 BİN LİRA KAZANMIYORUM!

20 metrekare dükkanından müşterilerine hizmet veren Özdemir, iş potansiyelinin düşük olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“İşler iyi değil. Emekliyim, yanımda eleman çalıştırmıyorum. Belli bir kemikleşmiş müşterilerim var. Onlarla işi götürmeye çalışıyorum. Şu an piyasa hakikatten çok durgun. Asgari ücret arttı. Yanımda eleman çalıştırsam günlük en az 2 bin lira kazanmam gerekiyor. Günlük 2 bin lira kazanmıyorum. Şimdilik idare ediyoruz.”

Özdemir, elektrik, kira, aidat gibi birçok kalemde giderleri olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Pantolon paçasının geçtiğimiz yıllarda 25 liraya yapıyordum. Şimdi 75 lira oldu. Bazı terziler 100 liraya da yapıyor. Maliyetler artınca esnaf da zam yapmak durumunda kaldı. İş sirkülasyonu yok. Fiyatı artırın ne olacak ki… Elimize doğru düzgün para geçmiyor. Emekli olduğum için şu piyasada idare edebiliyorum.”

ÇIRAK YETİŞMİYOR!

1989 yılında dükkânı açtığını belirten Özdemir, Ankara’da her pasajda en az 5 terzinin olduğunu ifade ederek, “Şu an memlekette terzi var. Sadece yanımızda çırak yetişmiyor. Biz öldükten sonra bu meslekler oradan kaybolur.” diye konuştu.

2 çocuk babası olan Özdemir, eskiden iş potansiyelinin ve kazancının çok daha iyi olduğunu, ailesini bu mesleği yaparak geçindirdiğini de anlattı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri