Dr. Kiss, doğru saklanmadığında veya işlenmediğinde bu gıdaların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. İşte Dr. Kiss’in evine bile sokmadığı 5 zararlı besin:
1. TEKRAR ISITILAN PİLAV
Dr. Kiss, oda sıcaklığında bekletilen pilavın yeniden ısıtıldığında tehlikeli bakterilerin üreyebileceğini ifade ediyor. Mikrodalgada yeterince ısınmayan pilavın, sağlık sorunlarına neden olabileceğini belirten Kiss, pilavın taze ve yüksek sıcaklıkta pişirilerek tüketilmesini öneriyor.
2. AÇIKTA BIRAKILMIŞ YİYECEKLER
Uzun süre dışarıda bırakılan gıdaların hızla bakteri üretebileceğini söyleyen Dr. Kiss, özellikle piknik gibi ortamlarda açıkta kalan yiyeceklerin tüketilmemesi gerektiğini vurguluyor. Bu tür gıdaların ciddi gıda zehirlenmelerine yol açabileceğini belirten Kiss, sıcak havalarda bu konuda daha dikkatli olunması gerektiğini hatırlatıyor.
3. GIDA BOYASI İÇEREN ÜRÜNLER
Sentetik gıda boyalarının alerji, astım, migren ve hatta kanser gibi sağlık sorunlarıyla ilişkilendirildiğini açıklayan Dr. Kiss, yapay boyalar içeren ürünlerden uzak durulmasını öneriyor. Bu maddelerin çocuklarda hiperaktiviteye yol açabileceğine de dikkat çekiyor.
4. KONSERVE ÜRÜNLER
Konservelerin kutusunun hasar görmesi durumunda ciddi sağlık riskleri taşıyabileceğini belirten Dr. Kiss, bu durumun botulizm gibi ölümcül enfeksiyonlara yol açabileceğini söylüyor. Kiss, özellikle derin eziklere sahip kutuların kesinlikle tüketilmemesi gerektiğini ifade ediyor.
5. HAZIR VE İŞLENMİŞ GIDALAR
İşlenmiş gıdaların içerdiği katkı maddeleri ve koruyucuların uzun vadede sağlığa zarar verdiğini söyleyen Dr. Kiss, bu gıdaların yerine taze ve doğal besinlerin tercih edilmesini öneriyor. Kimyasallarla dolu işlenmiş ürünlerin, vücudu yavaşça zehirleyebileceğine dikkat çekiyor.
Dr. Jessica Kiss, sağlıklı bir yaşam için bu gıdalardan uzak durulmasını ve doğal beslenmeye yönelinmesini tavsiye ediyor.