Oda yönetimi tarafından "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" nedeniyle yapılan açıklamada insanların yol açtığı ekolojik hasarın iklim sistemini büyük bir süratle değiştirdiği, küresel düzeydeki bu iklim değişikliğinin ciddi sağlık sorunlarını beraberinde getirdiği vurgulandı.
Dünyanın gelecekte yaşanabilir bir gezegen olmasının, iklim değişikliğinin etkilerinin en aza indirilmesi ile mümkün olabileceği belirtilen açıklamada kaynakları doğru ve etkin şekilde kullanmak, çevreyi korumak ve sürdürülebilir bir gelecek inşa etmek için kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğü belirtildi.
Eczacılık biliminin özünü oluşturan “insan sağlığını korumak” düşüncesi, yerküreyi ve toplum sağlığını tehdit eden küresel iklim krizine yönelik politikalar üretilmesinin gerekli olduğu kaydedilerek şöyle denildi:
Ankara Eczacı Odası olarak Birleşmiş Milletler tarafından “Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilan edilen bu anlamlı günde, başlattığımız Yeşil Eczane ve FarmEkovijilans Projesi ile eczanelerdeki atık yönetimini, sürdürülebilir tüketim ve üretim uygulamalarını sistemli ve kalıcı hale getirmeyi, böylece karbon ayak izimizi azaltmayı hedefliyoruz. Yeşil Eczane ve FarmEkovijilans Projesi ile eczanelerdeki enerji verimliliğini ve temiz enerji kaynaklarını artıracak; atık oluşumunu en aza indirecek, mevcut atıkların ise belirli bir döngü ile sisteme dahil edilmesini sağlayacağız. Aynı zamanda ilaç ve tıbbi atıkların geri dönüşümü, atık yönetimi konularında toplumsal farkındalığın oluşmasına, kişilerin iklim değişikliği ve çevre sorunlarına karşı duyarlılığının gelişmesine katkı sunacağız. Daha yeşil ve yaşanılabilir bir dünya için sağlık ve ilaç danışmanlığı hizmetinin yanında ekolojik danışmanlık hizmeti vereceğiz. Ankara Eczacı Odası olarak gelecek nesillere daha temiz, daha sağlıklı bir gezegen bırakmanın kamusal bir sorumluluğumuz olmasından hareketle; iklim değişikliği ve çevre sorunlarının ortadan kaldırılmasına yönelik faaliyetlerimizi sürdüreceğimizi ifade ediyor; 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü’nü kutluyoruz.