Aşırı su kaybını önleyen bitki: Aleo vera

Aleo vera bitkisinin içinden çıkan jelin cilt bakımında sıkça kullanılan doğal nemlendirici olduğunu biliyor muydunuz? İşte aleo vera bitkisinin mucizevi faydaları…

ÖZEL HABER: ŞİLAN EYLÜL KANDEMİR

Aloe vera bitkisi genellikle 30 ila 100 cm uzunluğunda uzun yaprakları vardır ve bu yapraklar içerisinde jel benzeri bir madde bulunuyor. Aloe vera'nın özü, özellikle cilt bakımında, yanıklar, yaralar, donmalar, cilt döküntüleri, sedef hastalığı, kuru cilt gibi çeşitli cilt sorunlarının tedavisine yardımcı oluyor. Bu bitkinin yaprakları kesilerek içindeki jel çıkarılır ve ciltteki tahrişleri iyileştirmek veya nemlendirmek için kullanılır.

ALOE VERA, FARKLI SAĞLIK VE KOZMETİK AMAÇLAR İÇİN KULLANILIYOR

Aloe vera bitkisinin şeffaf jeli, ticari ürünler üretmek için de kullanılabiliyor.

Sağlık ve güzellik alanlarında birçok faydası olan Aloe vera’nın önemli ve dikkat çekici özelliği nemlendirme. Bu nemlendirme özelliklerinin anahtarı aloe vera jelinin bileşimi olarak karşımıza çıkıyor. Bu jelin büyük bir bölümü sudan oluşur ve bu, cilt için mükemmel bir doğal nemlendirici yapar. Aloe vera içinde bulunan polisakkaritler, nemi cilde hapseder ve böylece ciltte aşırı su kaybını önlemeye yardımcı olur. Bu özellikleri sayesinde aloe vera, cilt bakım ürünlerinde sıkça tercih edilen bir bileşen haline gelir. Uzun süreli nemlendirme sağlama yeteneğiyle cildi nemlendirir ve besler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam ve Sağlık Haberleri